Categorías
Actualitat Noticies

19 receptes de Fra Roger a l’especial «Nadal i Cuina», del setmanari El Iris

El setmanari El Iris, seguint amb la seua labor d’edició de publicacions dedicades a la gastronomia, ha fet, per a les festes de Nadal d’enguany un especial dedicat a la cuina d’aquestes festes, Nadal i Cuina. La revista, a més de receptes especials de festes d’alguns dels grans xefs de Menorca i d’algunes elaboracions dolces del nou llibre «Sa cuina des poble de Menorca. Rebosteria i pastisseria», conté fins a 19 receptes del llibre Art de la Cuina, de Fra Roger. Durant aquest darrera any, diversos cuiners i cuineres, bloguer i blogueres o aficionats a la cuina, han anat fet les seues versions d’algunes receptes de Fra Roger, adaptant-les als temps actuals, posant mesures i temps de cocció, i fent-les més fàcils i entendores, i possibilitant que la gent les faci a ca seua, afavorint així la difusió del nostre patrimoni culinari.

Miquel Mariano fa les Pilotes de peix (recepta núm. 111), la ja molt coneguda Greixera de sardines al forn amb mel i vinagre (133), i una Coca tapada de be (78); la bloguera Marga Nuevo fa unes quantes receptes, Pilotes de llagosta (141), Pans farcits de carn de be (86), Ous a collonats (103), Espinacs amb panadera (195), i Bastanagues amb panadera (189); el xef Joan Bagur també fa una interessant aportació amb unes Raoles de bacallà (150), la Juevertada de peix (119), i una Cuixa de be estofada (8); Antoni Juaneda s’atreveix amb Altre plat de pilotes diferents (17); la coneguda bloguera Ana Gámez mos mostra a fer unes Pilotes de ciurons (151); Núria Bàguena, experta en cuina històrica i gran coneixedora de Art de la Cuina fa un interessant Arròs d’una altra manera (77); el xef Tomás Cano cuina un Peix en escabetx (125); Tolo Carrasco fa una curiosa versó de la Salsa de peix amb alls i pa torrat (127); Joan Florit, cuiner de Morvedra Nou, fa un Porcell farcit (55); el carismàtic Oscar Torrens ens sorpren amb un Capó mig rostit i mig amb sopa (68); i la bloguera Ague Pons Villalonga ens aporta dolçor amb un Púding d’ous, sucre i bescuit.

Aquí tens la revista en format pdf: Nadal i Cuina revista

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21