Altres arxius i suports

Blogs, webs i altres documents d’interès per a la cultura gastronòmica:

  • Cuina del 18. Que cuinaven, com menjaven al segle 18, com són els llibres de cuina i les receptes; aportacions d’aquest segle a la cuina. De na Núria Bàguena. És és llicenciada en Humanitats, investiga sobre l’evolució i la història de la cuina. Ha escrit els llibres Cuinar i menjar a Barcelona (1850-1900); De l’antiga Roma a la teva cuina. També ha estat coautora de diversos llibres de la seva especialitat. Professora de patrimoni culinari, ha publicat més de 100 articles, fet més de 100 conferències i ha fet de comissària de les diverses exposicions. Col·labora amb diversos mitjans de comunicació amb tertúlies i programes de ràdio i de televisió.
  • Centre d’Estudis Gastronòmics de Menorca Promoció de productes locals, I+D en artesania gastronòmica, bases de dades de productes i receptes amb assessorament dietètic, investigació en gastronomia i nutrició, organització d’àpats, events, tallers formatius; omplir un buit en la producció artesana de qualitat i innovadora a Menorca, basada en els ingredients autòctons així com en el saber gastronòmic acumulat pels llegats històrics de l’illa reinterpretant-los des d’un punt de vista actual.
  • Ancienne Cuisine Guia de cuina tradicional, revista gastronòmica
  • Acadèmia de la cuina i del vi de Mallorca Asociación de la Academia de la cocina y del vino de Mallorca Recetas de cocina mallorquina tradicional recuperadas de antiguos recetarios. Nuevas interpretaciones y representaciones de los platos clásicos Por costumbre y tradición la cocina mallorquina se ha manifestado en todo su esplendor en las mesas de las casas particulares, ya que son un tipo de elaboraciones basadas en la utilización del producto fresco y que requieren de una elaboración lenta y esmerada
  • Gastronomia de Mallorca La cuina de Mallorca es una cuina viva per la contínua exposició a influencies exteriors i la constant incorparació de nous elements provinents d’altres cultures «GASTRONOMIA DE MALLORCA» conté des de receptes de cuina mallorquina tradicional fins a noves interpretacions fetes per les noves generacions de cuiners que tant d’exit estan tingent tant a la nostra illa com a fora. També hi trobereu receptes d’altres indrets del Món que han estat tastades i es consideren d’interés.
https://www.high-endrolex.com/21