zoom admin download free download of zoom cloud meetings download aprende zoom download install zoom zoominfo stock price target zoom version 5.1.0 download zoom meeting app download for microsoft edge

Qui era Fra Roger?

Francesc Roger Gomila va néixer a Maó el 22 de juny de 1706. Els seus pares foren Salvador Rotger Santandreu, natural de Ciutat de Mallorca, i Eulàlia Gomila Carreras, natural d´Alaior, el quals s´havien casat en aquesta vila en una data entre 1701 i 1703. El seu final, fins que no trobem nous documents que aclareixin les circunstàncies i la data de la seva mort, no podem fer més que reconèixer que continua sent una incògnita. Pel que fa a la trajectòria eclesiàstica, tenim coneixement de dos expedients per ser admès com a religiós de cor del convent de San Diego d´Alaior (1729). Gràcies a aquests documents, i segons els estatuts de l´ordre, de no canviar de convent fins al cap de dos anys, ens situa entre el 1731 i el 1734 com a època que debia ser morador del convent de Ciutadella, qui sap si exercint d´aprenent de cuiner o agafant ja la màxima responsabilitat davant dels fogons.

“Art de la cuina” és l’obra que escriví, fruit de l’experiència i dels coneixements acumulats al llarg dels anys que exercí com a cuiner. En quina època de la seva vida va compondre aquesta obra, es una pregunta que, mentre no hi hagi proves irrefutables, no es pot respondre amb certesa i menys encara donant una data precisa.