Categorías
Actualitat Receptes Km 0

Caragols amb cranca (Ariel Carballo)

Per al mes de maig, hem optat per una recepta tradicional, un mar i montanya que crida molt l’atenció al que ve de fora i la troba a una carta d’un restaurant, com per exemple, a S’Engolidor, as Migjorn, on el cuiner Ariel Carballo, argentí de procedència, l’ha incorporada a la seua colecció de plats preferits. Son els «Caragols amb cranca». Aprofitant que ara hi ha a Menorca una granja de caragols, «Es Caragol de Menorca», la qual cosa permet tenir caragols de qualitat, nets i aclarits, grassos i pulits; i que la cranca sempre ha estat un crustaci ben saborós, a S’Engolidor han inclòs aquest plat entre els plats de cuina tradicional de Menorca que conformen la seua carta. Vegem com els fa n’Ariel:

Ingredients (per a 2 persones): Caragols de Menorca – 300gr, Cames de cranca – 150 gr, 2 alls, 1 patata mitjancera, 1 manat de sopa verda, 3 tomàtics escaldats i pelats, 1 pebre verd, 2 cebes petites, all i julivert picat, oli d’oliva, sal.

Elaboració:

1) Posam els caragols dins d’una olla, amb aigua tèbia i un manat de sopa verda, els tapam i ho deixam bullint a foc lent durant 20 minuts. Passat aquest temps, pujarem el foc i ho deixam 30 minuts més.

2) Mentre els caragols estan bullint començam a preparar el sofregit. Tallan el pebre verd i les cebes a quadres petits i els posam dins d’un recipient. Després hi afegim els tomàtics que haurem escaldat i pelat i ho trituram amb una batedora. Llavors ho posam a coure durant 25 minuts aproximadament.

3) Passats 50 minuts, destapam l’olla dels caragols i hi afegim una patata que ens servirà per fer l’allioli. Mentre la patata va bullint agafam un tià de terra, hi posem un poc d’oli d’oliva i sofregim un all laminat i les potes de cranca tallades a trossets. Després, hi afegim el sofregit, els caragols i un poc de suc de l’olla dels caragols. En darrer lloc hi tiram una mica d’all i julivert picat i una mica de sal.

4) Quan la patata està bullida la treim de l’olla i començam a elaborar l’allioli. En una picadora hi posam un all esmitjat i la patata bullida, ben pelada i tallada a trossos. Ho picam durant 30 segons. Llavors hi afegim un poc de suc de l’olla dels cargols i seguim picant a màxima velocitat mentre hi tirem oli d’oliva fins aconseguir un allioli de textura ben suau.

5) Per presentar el plat posam els cargols en un tià de terra petit, amb una branca de romaní que donarà aroma. Llavors hi tiram per damunt un poc d’all i julivert picat, un rajolí d’oli i una mica de sal. El plat, sense dubte, s’ha de servir amb un poc de pa per poder fer mues a la salsa. Bon profit!

Aquí tens la pàgina gastronòmica al Diari Menorca, amb la recepta, el curriculum de n’Ariel Carballo, i la informació sobre Es Caragol de Menorca: Pagina gastronomica Diari Menorca maig 2017

Aquí podeu veure la video recepta, de la sèrie «12 mesos, 12 mossos» patrocinada pel Consell Insular de Menorca – Made In Menorca:

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21