Categorías
Actualitat Noticies

Jornades de Cultura Popular de Menorca

El Consell Insular de Menorca va organitzar, del dia 25 al 28 de maig al Convent de Sant Diego d’Alaior, les VII Jornades de Cultura Popular, que ençataven el projecte de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de Menorca. Aquí teniu el programa sencer: Jornades Cultura Popular programa

I, com que la cuina és cultura i patrimoni, no hi podia faltar en aquesta cita tan important. L’Associacio Fra Roger, en col·laboració amb el Restaurant Ca N’Aguedet i el Centre d’Estudis Gastronòmics de Menorca va presentar el Menú Biosfera, composat pels 8 plats guanyadors del procés de selecció dels plats més representatius de la cuina de Menorca, que es va realitzar mitjançant l’assessorament d’experts i finalment per votació popular.

Va ser el dissabte dia 27 a les 12h. Després d’unes paraules de Irene Estaun, directora de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera, i d’en Antoni Juaneda, secretari de Fra Roger, en Dani Florit, xef del restaurant, va explicar com havia elaborat els 8 plats, i els va presentar, juntament amb en Pep Pelfort, director del CEG, que va explicar als assistens les relacions del plat amb la nostra tradició culinària, les cultures que han influit en la nostra cuia i altres aspectes, tant de les el·laboracins com del singredients, que els fein mereixedors de ser considerats part del nostre patrimini i cultura popular. A aquest document hi ha els plats, amb el text de Pep Pelfot: Recetas Biosfera amb texts de Pep Pelfort

A més, es va instal·lar una parada amb tots els llibres de gastronomia de Menorca, i alguns estris de cuina aportats per na Rosa Rotger, ja que tot això també forma part del nostre patrimoni culinari escrit, que s’enriqueix a més amb les costums, les pràctiques culinàries de cada casa, les tradicions, etc. L’acte va comptar amb l’assistència, entre d’altres, de Josep Borrás (president de Fra Roger), Miquel Mariano (xef de Ca N’Aguedet, retirat), i Jaume Mascaró, de l’Institut Menorquí d’Estudis.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21