Categorías
Actualitat Noticies Receptes Km 0

Marrania amb ou poché i aroma de safrà (Dani Florit)

Samfaina a Catalunya, Alboronia a Andalusia, Tumbet a Mallorca, Pisto a Castella, Briam a Grècia, Ratatouille a França, Chichoumeille a les regions meridionals de França, Piperade al País Basc francès, Letsho a Hongria, Kapunata a Malta, Caponata a Sicília, Ciambotta al sud d’Itàlia, Chakchouka a Algèria i a Menorca… Marrania. Les verdures d’estivada de la Mediterrània al plat.

Aquesta és la recepta «Marrania amb ou poché i aroma de safrà» que ha fet Dani Florit, xef del Restaurant Ca N’Aguedet, per a la pàgina gastronòmica del Diari Menorca i per a la sèrie «12 mesos 12 mossos» que patrocina el Consell Insular de Menorca dins el programa Made in Menorca, i que Fra Roger feim amb la col·laboració de Uniformes Menorca, la Cooperativa San Crispín i el Diari Menorca, amb la coordinació de Miquel Mariano Pons.

Ingredients (per a 4 persones): 1 ceba, 1 Pebre vermell, 1 Pebre verd, 1 Albergínia, 1 Carabassó, 2 Patates, 4 Ous, Sal, Oli d’oliva, Alls, Llor i Safrà

Elaboració:

Començam tallant la ceba a trossos no molt petits i la sofregim dins una cassola amb un all i una fulla de llor. Quan està ben feta l’escorrem i la reservam. Llavors, amb el mateix oli, anam sofregint la resta de verdures. Primer el pebres, també tallats a trossos no molt petits, llavors el carabassó i en darrer lloc l’albergínia. És important anar sofregint les verdures per separat, una darrera l’altra, i anar-les reservant perquè cadascuna d’elles té el seu temps de cocció. En una altra paella hi posam oli net i hi sofregim les patates, tallades a quadrats, fins a deixar-les ben daurades.

Per fer l’ou poché posam un tros de film transparent dins d’una flamera, o un altre recipient similar, i dintre hi posam un poc d’oli d’oliva -que prèviament haurem mesclat amb una mica de safrà- i un ou sense la closca. Després tancam el film ajuntant les puntes, expulsam tot l’aire i donam voltes al saquet per poder fer un nus amb un fil de cuina. Llavors posam aigua a escalfar i, quan comenci a bullir, hi tiram l’ou. Al cap de quatre o cinc minuts, el retiram, el passam per aigua freda o gel i el reservem.

Finalment, en una paella, saltejam uns maitakes i ja podem començar a emplatar. La presentació d’aquest plat normalment sol ser molt senzilla, es barreja tot i es posa l’ou a sobre, però en aquest cas proposam la següent: En el fons d’un got hi posam una mica de sal, llavors l’ou poché i seguidament les verdures; en darrer lloc posam els bolets i les patates. Amb l’ajut d’un plat, donam la volta al got i ens quedarà tot en forma de flam. I ja podem gaudir de les millors verdures de l’estiu. Bon profit.

Aquí tens la pàgina gastronòmica al Diari Menorca, amb la recepta, el curriculum d’en Dani Florit, i una breu ressenya sobre la marrania, un plat molt mediterrani, que té un nom diferent als diferents països de la Mediterrània: Pagina gastronomica Diari Menorca agost 2017

Aquí podeu veure la video recepta, de la sèrie “12 mesos, 12 mossos” patrocinada pel Consell Insular de Menorca – Made In Menorca:

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21