Categorías
Actualitat Noticies

Fra Roger als actes del bicentenari del Llatzeret

Fra Roger va participar als actes que va organitzar el Consell Insular de Menorca i la Fundació Foment del Turisme de Menorca durant els dies 28 d’agost al 3 de setembre, amb motiu del bicentenari de la posada en funcionament del Llatzeret al port de Maó, i ho va fer amb aquestes dues activitats el divendres dia 1 de setembre:

20h00. Conferència de Jaume Mascaró sobre «La cuina del segle XIX a Menorca, de Art de la Cuina a De Re Cibaria, i un homenatge a Josep M. Vidal». Davant uns 120 assistents, en Jaume Mascaró, membre de l’Institut Menorquí d’Estudis i de Fra Roger, va xerrar sobre els trets principals de la cuina menorquina durant l’època en que es va construir i va funcionar el Llatzaret, amb una referència especial al receptari de Pere Ballester, De Re Cibaria; al mateix temps, va explicar la relació de l’enyorat Josep M. Vidal Hernández, ànima de l’Institut Menorquí d’Estudis, amb el Llatzaret i la seua història, i va fer unes referències al Vidal sibarita, als plats que a Josep M. Vidal li agradava cuinar i menjar, una vesant poc coneguda, retent-li un petit homenatge. Entre els assistents hi havia la germana d’en Vidal.

20h45. Demostració gastronòmica i tast d’albergínies. El gastrònom Bep Al·lès va xerrar sobre les albergínies al llarg de la història, amb referència als receptaris menorquins dels segles XVIII i XIX; Art de la Cuina de Fra Roger i De recibaria de Pere Ballester, i els posteriors, de Ramón Cavaller, de Josep i Damià Borràs, i del mateix Al·lès. Va esmentar també les diferents formes de fer-les a Menorca. Tot seguit, el cuiner Victor Bayo va fer una demostració gastronòmica, elaborant albergínies plenes de tres maneres: tradicional, creativa i en rotllet. Els assistents van poder fer un tast d’aubergínies en acabar l’explicació de Bayo.

A aquest enllaç pots llegir la intervenció de Bep Al·lès: L’albergínia, la reina de les verdures d’estiu

A més, de dijous a diumenge, Fra Roger va oferir als assistents una degustació de cuina menorquina en format tapa o platet. Així, es va poder tastar oliaigua amb figues, albergínies plenes amb maonesa de sobrassada torrada, rubiols de rajada amb alioli de safrà, cruixent de butifarró amb maonesa de llimonada i gin, pilotes amb salsa d’ametlla, coca amb sofrit i tàpres, bunyols de formatge amb melmelada de figues, menjar blanc i coca d’aubercoc; tot això amb vi de Binifadet, cervessa Grahamme Pearce, llinonada Anda, granissat de gin Xoriguer amb llimonada o pomada i aigua…

Aquí podeu veure el video de la notícia que es va emetre a IB3 Televisió:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21