zoom meeting download windows 10 chip hover zoom free download zoom to download for pc download recorded zoom meeting zoom download win 10 64 bit www.zoom meeting app
Categorías
Actualitat Noticies

Fra Roger als actes del bicentenari del Llatzeret

Fra Roger va participar als actes que va organitzar el Consell Insular de Menorca i la Fundació Foment del Turisme de Menorca durant els dies 28 d’agost al 3 de setembre, amb motiu del bicentenari de la posada en funcionament del Llatzeret al port de Maó, i ho va fer amb aquestes dues activitats el divendres dia 1 de setembre:

20h00. Conferència de Jaume Mascaró sobre «La cuina del segle XIX a Menorca, de Art de la Cuina a De Re Cibaria, i un homenatge a Josep M. Vidal». Davant uns 120 assistents, en Jaume Mascaró, membre de l’Institut Menorquí d’Estudis i de Fra Roger, va xerrar sobre els trets principals de la cuina menorquina durant l’època en que es va construir i va funcionar el Llatzaret, amb una referència especial al receptari de Pere Ballester, De Re Cibaria; al mateix temps, va explicar la relació de l’enyorat Josep M. Vidal Hernández, ànima de l’Institut Menorquí d’Estudis, amb el Llatzaret i la seua història, i va fer unes referències al Vidal sibarita, als plats que a Josep M. Vidal li agradava cuinar i menjar, una vesant poc coneguda, retent-li un petit homenatge. Entre els assistents hi havia la germana d’en Vidal.

20h45. Demostració gastronòmica i tast d’albergínies. El gastrònom Bep Al·lès va xerrar sobre les albergínies al llarg de la història, amb referència als receptaris menorquins dels segles XVIII i XIX; Art de la Cuina de Fra Roger i De recibaria de Pere Ballester, i els posteriors, de Ramón Cavaller, de Josep i Damià Borràs, i del mateix Al·lès. Va esmentar també les diferents formes de fer-les a Menorca. Tot seguit, el cuiner Victor Bayo va fer una demostració gastronòmica, elaborant albergínies plenes de tres maneres: tradicional, creativa i en rotllet. Els assistents van poder fer un tast d’aubergínies en acabar l’explicació de Bayo.

A aquest enllaç pots llegir la intervenció de Bep Al·lès: L’albergínia, la reina de les verdures d’estiu

A més, de dijous a diumenge, Fra Roger va oferir als assistents una degustació de cuina menorquina en format tapa o platet. Així, es va poder tastar oliaigua amb figues, albergínies plenes amb maonesa de sobrassada torrada, rubiols de rajada amb alioli de safrà, cruixent de butifarró amb maonesa de llimonada i gin, pilotes amb salsa d’ametlla, coca amb sofrit i tàpres, bunyols de formatge amb melmelada de figues, menjar blanc i coca d’aubercoc; tot això amb vi de Binifadet, cervessa Grahamme Pearce, llinonada Anda, granissat de gin Xoriguer amb llimonada o pomada i aigua…

Aquí podeu veure el video de la notícia que es va emetre a IB3 Televisió:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.