Categorías
Actualitat Receptes Km 0

Raviolis farcits de gamba de Menorca (Joan Bagur)

Per al mes de juny, en Joan Bagur, xef i propietari, juntament amb Toni Taltavull, del Restaurant Rels de Ciutadella, mos fa uns saborosos «Raviolis farcits de gamba de Menorca», que ha escollit la gamba «perquè és un producte de gran qualitat, senzill i de sabor molt intens». És un nou video de la sèrie “12 mesos 12 mossos” patrocinada pel Departament de Projecció Econòmica del Consell Insular de Menorca. Una recepta “Made in Menorca”, que teniu aquí:

Ingredients (per a uns 25 raviolis):

Pasta de ravioli: 100 g Farina, 25 g Maizena, 75 g Aigua bullint, 0’15 g Safrà
Farsa de gamba: 1,5 kg coes de gamba, 750 g de porro, 750 g de ceba, Oli d’oliva, Sal, Pebre negre mòlt
Salsa Americana: Caps de gamba, Closques de gamba, 1/2 cabeça d’alls, 2-3 cebes, 1 pastanaga, 1/2 porro, 1,5 dl Conyac, 25 g Concentrat tomàtiga, 1-2 tomàtigues madures

Elaboració:

En primer lloc agafam un poc de safrà i el posam dins d’una olla amb aigua bullent. Llavors, mesclam l’aigua amb la farina i la maizena i ho ben remenam fins aconseguir una massa humida i que no s’enganxi. La deixam reposar dins la nevera durant una hora. Mentrestant començam a elaborar el farcit. En primer lloc tallam el porro i la ceba a trossos ben petits i ho sofregim en una paella amb oli ben calent. Llavors, tallam les coes de gamba, també a trossos ben petits, a brunoise, i les ben mesclam amb les verdures. Per elaborar els raviolis afegim una mica més de farina a la massa, feim bolles i les allisam amb un allisador. Mullam els contorns amb aigua per segellar-los millor, els farcim i els tancam fent petits pessics. Llavors, els bullim durant 3 minuts i els escorrem. En aquesta ocasió servim els raviolis amb una salsa americana que hem elaborat per aprofitar els caps i les closques de les gambes; però es poden servir amb altres salses, depenent del gust de cadascú. Finalment hi tiram un rajolí d’oli d’oliva.

Per elaborar la salsa americana sofregim els caps i closques de gamba, a foc viu, i ho flamejam amb conyac. Llavors, afegim l’all, la ceba, el porro, la pastanaga i la tomàtiga. Quan tot està ben sofregit ho tapam d’aigua i ho deixam cuinar durant 50 minuts. Passat aquest temps ho trituram i ho colam fins obtenir una sopa densa.

Aquí tens la pàgina gastronòmica al Diari Menorca, amb la recepta, el curriculum d’en Joan Bagur, una referència a la participació de Menorca en el concurs de gamba roja de Dènia, amb una recepta de Toni Taltavull, soci, co-xef i co-propietari de Rels Restaurant: Pagina gastronomica Diari Menorca juny 2017

Aquí podeu veure la video recepta, de la sèrie “12 mesos, 12 mossos” patrocinada pel Consell Insular de Menorca – Made In Menorca:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21