Categorías
Actualitat Noticies

Taller de cuina menorquina del segle XVIII, a Es Perol Showcooking

La cuina menorquina del segle XVIII, les receptes de Art de la Cuina, de Fra Roger, van protagonitzar l’activitat de l’aula Es Perol Showcooking, de Apalliser (Maó), del mes de gener. En dues sessions, els dijous dies 12 i 26 la bloguera i cuinera Ana Gámez, del blog Ana en la Cocina, i el xef del Restaurant Can Bernat des Grau, Richard Tejada, van cuinar 4 plats de Fra Roger, els van mostrar a fer i els van donar a provar als assistents. Açò és lo que van fer:

DIJOUS 12

[121] Aranyes amb escabetx suau amb allioli bo (Richard Tejada) Un plat de peix ab ai i vinagre ab lo peix al caliu

Un cop les aranyes són escatades i netes, salau-les i deixau-les reposar una hora. Després passau-les per aigua i escorreu-les bé. Cuinau-les a les graelles. Tot seguit posau-les en una olla amb vinagre, aigua, oli, sal, fulles de llorer i una molla de pa torrada. A part, picau pa en un morter, afegiu-hi allioli bo i deixatau-ho amb el suc de la cocció. Posau-ho dins l’olla passant-lo per un colador. Un cop cuinat, afegiu-hi vinagre, sal, oli, espícies, safrà i clavells d’espècia. Serviu-ho sobre torrades de pa.

Es Perol Richard Tejada cuinant peix escabetxat

[63] Ànec amb peres (Ana Gámez) Un plat de ànedes estofades

Mig rostiu l’ànec a les graelles. Després fregiu-lo amb xulla i ceba picada. Un cop fet, afegiu-hi vi blanc, vinagre, aigua, sal, espícies, safrà, clavells d’espècia, canyella i peres. Tapau i precintau l’olla amb pasta. Feis-ho al caliu. Serviu-ho sobre torrades molt primes i amb la salsa per sobre.

Es Perol Ana Gamez anec amb peres 63

Aquí podeu descarregar-vos les receptes, en la versió original, i en la versió dels dos cuiners: Receptes Aranyes en Escabetx i Anec amb Peres

DIJOUS 26

[54] Be amb salsa verda i ametlles (Richard Tejada) Altra salsa de carn diferent

Carn bullida de be, tallada a trossos amb sal i xulla. A part, preparau la salsa, picau ametlla torrada, fetges d’aus torrats, alls torrats, molla de pa torrada i remullada amb aigua, ou dur, ou cru i un bocí de xulla. Posau la carn bullida en una olla, afegiu-hi la picada, colada i deixatada amb el brou de coure la carn. Feis-ho coure tot junt tres o quatre bulls, afegiu-hi espícies, clavells, nou moscada, una mica de suc de julivert i unes fulles de bleda picades.

Be amb salsa verda 54 Richard Tejada

Aquí pots descarregar-te la recepta, en la versió original i en la d’en Richard: Recepta Be amb salsa verda i ametlles

[107] Crema groga (Ana Gámez) Altra crema groga de vermell de ous.

Vermells d’ou batuts barrejats amb sucre, farina, una mica de llet i pell de llimona. Posau-ho al foc remenant fins que la crema sigui una mica espessa. Fora del foc, posau-hi per damunt sucre i canyella i socarrau-la amb la pala de ferro ben roent.

Crema groga 107 Ana Gamez

Aquí pots descarregar-te la recepta, en la versió original i en la de n’Ana: Recepta Crema Groga

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21