Categorías
Actualitat Noticies

La ma(h)onesa de Menorca, a Fitur

L’edició de 2017 de la Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR) va acollir, el dia19 de gener a l’estand de les Illes Balears, una xerrada amb demostració gastronòmica i tast de diverentes variants de la salsa maonesa.

Maonesa a Fitur presentacio

 

Antoni Juaneda, secretari de Fra Roger, va presentar l’acte, fent una breu referència a l’associació Fra Roger i a la seua activitat, entre les que hi ha la investigació de l’orígen de la maonesa i la seua divulgació. L’escriptor i investigador gastronòmic Pep Pelfort, va explicar l’origen de la salsa, reivindicant amb fets i arguments històrics que aquesta salsa universal és fruit d’una genialitat culinària menorquina. A continuació, Dani Mora, xef dels restaurants Sa Pedrera des Pujol i La Mojigata, va fer la recepta bàsica de la maonesa amb morter, i va presentar diverses variants per tal de posar de manifest les possibilitats culinàries de la salsa. En va fer amb sabor a gamba, formatge, tàpres, safrà i mel, que els assistents van poder degustar.

Maonesa a Fitur variants salsa

Fra Roger vol agraïr a la Fundació Foment del Turisme de Menorca la convidada a fer aquesta acció divulgativa i promocional per part de l’associació, i a Sa Cooperativa del Camp de Menorca, que va aportar tots els productes neccessaris per a la demostració gastronòmica.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21