zoom download desktop pc zoom app for windows 10 computer zoom installation pc - zoom installation pc zoom app installation zoom app windows download uk zoom download for pc win 10 download and install zoom meeting zoom app pros and cons
Categorías
Actualitat Receptes Km 0

12 mesos 12 mossos, juliol: paquetets de sobrassada amb chutney d’aubercoc

12m12m juliol Patrick James recepta

Ja tenim el capítol de juliol de la sèrie «12 mesos 12 mossos»: Paquetets de sobrassada amb de chutney d’aubercoc. Una recepta molt adequada per fer a casa. En aquest cas el xef convidat és Patrick James del restaurant Pan y Vino. Aquesta sèrie compta amb el patrocini del departament d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca i compta amb la col·laboració de Fra Roger, la Cooperativa San Crispín i Uniformes Menorca. Aquí teniu la recepta. Esperem que us agradi. Bon profit!

El chutney és un condiment que es fa servir especialment a la cuina dels països del sud d’Àsia que normalment conté espècies i una mescla de verdures.

Ingredients (per a 4 persones):

Fent clic damunt l’ingredient trobaràs tota la informació sobre el producte al portal Agroxerxa

Per als paquetets:
· 4 fulles de massa de spring roll.
· Sobrassada tendra
· 1 ou
Per al chutney:
· 12 albercocs
· 1 ceba
· gingebre
· 150 gr. de sucre
· Aigua
· Romaní
· Sal
· vinagre (1 got de xarrup)
Per a la vinagreta:
· 1 part de vinagre blanc
· 3 parts d’oli d’oliva
· Sal i pebre
· Mostassa de Dijon antiga
· Porradell
· Sèsam
· 900 gr. d’api nap rallat

Elaboració:

Començam preparant el chutney. Dins d’una cassola preparam un caramel, amb sucre i un poc d’aigua. Mentrestant, trossegam els aubercocs, picam la ceba i un poc de romaní, i rallam un poc de gingebre. Ho mesclam tot i ho reservam mentre esperam que el caramel s’acabi de fer.

Llavors, començam a preparar els paquetets de sobrassada. Agafam les fulles de massa de spring roll, les ben estiram, les pintam amb ou i damunt cada una hi col·locam un trosset de sobrassada. Perquè els paquetets quedin ben tancats els hi donam forma triangular (veure vídeo). Els reservam fins al final, moment en què els fregirem amb oli ben calent.

Per preparar la vinagreta, agafam una cullerada de mostassa antiga, la salpebram i hi afegim el vinagre. Ho ben mesclam per dissoldre la sal i llavors, lentament, hi afegim l’oli d’oliva. En darrer terme hi posam un poc de porradell picat i sèsam. Amb aquesta vinagreta acompanyarem l’api nap que, prèviament, haurem netejat, pelat i rallat. Important barrejar-ho tot.

Quan el caramel està en el punt, tiram la mescla d’aubercoc, ceba, romaní i gingebre dins la cassola. Hi afegim un poquet de sal i ho deixam coure durant deu minuts aproximadament. Quan estigui ben cuit hi posam un poc de vinagre de vi blanc per aconseguir que el chutney agafi el gust agredolç desitjat.

Abans de preparar la presentació del plat fregim els paquetets de sobrassada en oli d’oliva ben calent. Intentam que quedin ben cruixents. El chutney el colam amb un colador, perquè el suc ens servirà per decorar i acompanyar el plat.

La presentació és ben senzilla. A la base hi posam el chutney. Llavors, damunt, hi col·locam els paquetets de sobrassada acompanyats de l’api nap i la vinagreta. Al voltant, hi posam una mica del suc del chutney.

Aquí pots veure la pàgina gastronòmica publicada al Diari Menorca 12m12m juliol Patrick James pagina DM i aquí el video de la recepta:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.