Categorías
Actualitat Noticies

Foro Menorca Illa del Rei 2016, dedicat a la gastronomia

Foro Illa Rei tarjeto JPGEl Fòrum Menorca Illa del Rei, que enguany va celebrar la seva vuitena edició el 18 d’agost, va analitzar i debatre el cas de Menorca com a exemple de gastronomia, tradició i identitat d’un territori. Com cada any, va estar organitzat per Menorca «Es Diari», Fundació Hospital Illa del Rei, Ateneu de Maó i Cercle d’Economia de Menorca, enguany amb la col·laboració especial de Sa Cooperativa del Camp i de Fra Roger. Els ponents van ser: Pep Pelfort (metge, cuiner i escriptor gastronòmic), Pep Palau (gastrònom i creador del Fòrum Gastronòmic), Jaume de Febrer (propietari i director del Hotel Rural & Restaurant Alcaufar Vell), Santi Taura (cuiner i propietari del restaurant del mateix nom a Lloseta, Mallorca) i Rafael Ansón (president de Reial Acadèmia Espanyola de la Gastronomia). Va actuar com a moderador, Josep Pons Fraga, editor del Diari Menorca.

Els cinc ponents van reflexionar i van donar a conèixer les seves propostes sobre el paper que exerceix avui la gastronomia de Menorca per al conjunt de la societat, l’economia, el producte turístic i la imatge de l’illa com a enclavament amb una gran tradició i riquesa culinàries. Menorca com a destinació gastronòmica, la singularitat menorquina com diferenciadora de marca, la cuina de Menorca i la salut -en el context de la dieta mediterrània i la longevidad- i la superació de la trilogia gin, formatge i caldereta de llagosta, van ser l’eix de les intervencions del ponents i dels assistents en el debat posterior.

Llegeix aquí la crònica de la primera part del Foro, i un resum de les intervencions dels ponents, amb texts del Diari Menorca i fotos de Javier Coll/Diari MENORCA: Foro Illa Rei cronica Diari Menorca

En acabar les intervencions dels ponents i del públic, es va servir la tradicional bereneta (amb formatge donat per COINGA i el Consell Regulador D.O. Formatge Maó – Menorca, i refrescos donats per COBEGA), per part dels Amics de l’Illa del Rei. Pero engauany, i donat el tema objecte del Foro, l’Associació Fra Roger i Sa Cooperativa del Camp van oferir un tast d’oliaigua amb figues (fet pel cuiner Carlos Juanico, al Hotel Rural & Restaurant Alcaufar Vell), un dels plats més arrelats a la tradició gastronòmica de Menorca, exemple de la gastronomia de l’illa, fet amb producte local i de temporada. A més, Sa Cooperativa va fer una exposició de producte de Menorca, i va obsequiar tots els assistents amb un cantó de formatge curat Meloussa i una capsa de formatgets Flor de s’Illa.

Foro Illa Rei oliaigua Foro Sa Cooperativa Team

Aquí pots veure la editorial del Diari Menorca del dia després Foro Illa Rei editorial Diari Menorca i la informació que va publicar el Diari Foro Illa Rei informacio Diari Menorca I alguna seqüel·la, aquesta columna d’opinió de Josep Bagur, director del Diari Menorca: Les millors tomàtigues del món

Llegeix aquí les entrevistes als ponents que va publicar el Diari Menorca durant els dies anteriors al Foro: Foro Illa Rei entrevista Pep Pelfort «La marca gastronòmica de Menorca està per explotar, més enllà dels tòpics» (11 d’agost); Foro Illa Rei entrevista Pep Palau «Hi ha que diferenciar-se de forma clara amb els productes de l’illa» (12 d’agost); Foro Illa Rei entrevista Jaume de Febrer «La nostra clientela mos reclama la gastronomia pròpia de Menorca» (13 d’agost); Foro Illa Rei entrevista Santi Taura «El nostre deure com a cuiners és transmetre la cultura gastronòmica» (15 d’agost)

Aquí teniu el dossier del Foro 2016: Foro Illa Rei dossier 2016

Aquestes son les conclusions elaborades per Pep Pelfort en forma de: Recepta de Gastronomia Menorquina

Foro Illa Rei comite organitzador

Foto: Gemma Andreu/Diari Menorca

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21