download windows 10 for pc free free microsoft office 2013 setup free for windows 8.1 64 bit free microsoft office outlook 2007 tutorial free windows 7 ultimate not genuine fix build 7600 free free pc games setup exe full version corel pdf fusion scanning free windows xp professional lenovo singapore free company of heroes pc full game free
Categorías
Actualitat Articles

Paraules i vins. El vi de Menorca al segle XX (Alfons Méndez)

L’Associació Fra Roger i l’IME van organitzar el passat dia 22 d’agost a l’Hotel Port Mahón un acte que sumava la conferència d’Alfons Méndez sobre la història del vi de Menorca al llarg del segle XX i un tast de vins de l’illa a càrrec de l’enòloga Mercè Avellán.

L’objectiu era de recuperar la cultura del vi de la nostra terra que, segons s’explicà a la xerrada, va estar ben viva fins a la Guerra Civil. Llavors, la beguda típica de les festes era el vi, de la qual cosa guarda memòria el popular “Volem vi” que cantam després dels Jaleos; també era habitual anar cada dia a les tavernes a prendre un got de vi, malgrat que el seu preu fos més alt que els procedents de Catalunya, Alacant o Mallorca. I és que, com diu Antoni Bonet, la gent s’estimava “aquell vi de la nostra terra tan saborós i que, si un en bevia un poc, era bo de fer encalçar papallones”.

Així mateix es va donar compte de la vitalitat de la vinya de l’illa abans i després de l’arribada de la fil·loxera, i de la vigorosa repoblació amb peus americans que van fer alguns propietaris, de manera que encara es va poder gaudir d’excel·lent collites que van donar lloc a una notable expansió dels vins de cellers d’anomenada, com els de Rafalet, Santa Eularieta, Talis o Son Gall, que no es deixarien de vendre fins a la dècada del 1950. En la seva decadència hi jugà un important paper la Guerra Civil, per la dificultat de fer els tractaments preventius contra el míldiu i l’oïdi.

Finalment, el tast dels vins de l’illa, blancs, rosats i negres, aportats per De Vins Menorca, descrits de forma minuciosa per Mercè Avellán, va posar un brillant punt final a l’acte.

Aquí pots llegir la conferència completa i documentada d’Alfons Méndez: Vi Menorca sXX Alfons Mendez conferencia

Vi Menorca s XX Alfons Mendez tarjeto

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.