Categorías
Actualitat Noticies

La Fundació Carulla i Núria Bàguena donen una col·lecció de llibres a Fra Roger

Donacio Llibres Nuria Baguena i Fundacio Carulla

El dimecres 8 de maig, a la Reserva La Concepció, l’explotació salinera de Fornells, l’ammiga i col·laboradora de Fra Roger, Núria Bàguena, experta en patrimoni culinari, va fer entrega a Josep Borrás i Rosa Rotger, president i vice presidenta, respectivament, de Fra Roger, d’una col·lecció de llibres de cuina medieval catalana, en nom propi, i de la Fundació Carulla, que està col·laborant amb el Restaurant Set Portes publicant diversos llibres de cuina històrica a través de l’Editorial Barcino. Els llibres donats son els següents:

• Llibre de Sent Soví. Volum d’homenatge a Rudolf Grewe, a cura de Joan Santanach. Editorial Barcino, 2006

• Llibre de Sent Soví. Edició de Joan Santanach. Primer volum de la col·lecció Set Portes de Receptaris Històrics de Cuina Catalana. Editorial Barcino, 2014

• Llibre d’aparellar de menjar. Edició de Joan Santanach. Segon volum de la col·lecció Set Portes de Receptaris Històrics de Cuina Catalana. Editorial Barcino, 2015

• Volum amb diversos llibres: Llibre de Sant Soví (a cura de Rudolf Grewe), Llibre de totes maneres de potatges de menjar (a cura de Rudolf Grewe), i Llibre de totes maneres de confits (edició crítica de Joan Santanach). Editorial Barcino, 2009

I a més, tal vom hem dit abans, la pròpia Núria ha obsequiat l’associació amb el llibre “La cuina catalana medieval, un festí per al sentits”, escrit per sa mare, Isidra Maranges (Rafael Dalmau, editor; col·lecció Bofarull, 9)

L’associació Fra Roger vol agraïr aquestes donacions, que accepta molt gustosament per a incorporar els llibres a la Biblioteca Fra Roger, ubicada a la Biblioteca des Mercadal que és, dins la xarxa de biblioteques del Consell, la dedicada a la gastronomia i als llibres de cuina. Des de Fra Roger feim una crida a la gent que vulgui cedir llibres de cuina, especialment els referits a la cuina menorquina i mediterrània, per a que siguin posats a l’abast de tothom a través de la biblioteca esmentada, i contribuïr així al major coneixement del patrimoni culinari.

La foto és d’Eva Timoner, de L’Atelier Fotografia Menorca

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21