Categorías
Actualitat Noticies

Tasta’M 2014

Tasta’M és una jornada d’informació, difusió i degustació de flor de sal de Fornells, oli de Menorca i salsa maonesa, que va tenir lloc el dissabte dia 1 de novembre (Tots Sants) a la Reserva La Concepció (Fornells)

Aquest és el programa:

10h Apertura de La Reserva la Concepció i recepció dels assistents

10,30h Presentacions: «La Reserva la Concepció i la producció de flor de sal», a càrrec d’Isabel Mayor, gerent de La Reserva la Concepció; «La producció d’oli a Menorca, història i actualitat», a càrrec de Sam Moll, president de l’Associació de Productors d’Oli de Menorca, i Adolf Sintes, autor del llibre Trulls i Tafones; «Salsa maonesa, orígen i aplicacions a la cuina de Menorca», a càrrec de Pep Pelfort, membre de l’Associació Fra Roger, gastronomia i cultura i director del Centre d’Estudis Gastronòmics de Menorca

11,30h Degustació de flor de sal de Fornells i oli de Menorca amb pa de La Marcona, i el·laboració de salsa maonesa amb diferents tipus d’oli, i degustació

12,30h Visita guiades a l’explotació salinera i fi de la jornada

La jornada va ser un èxit d’assistència, i la gent que hi va acudir va disfrutar d’un dia excel·lent i d’unes presentacions, i degustacions magnífiques.

Tasta M programa

La jornada Tasta’M formava part del programa del Foro de Turisme i Gastronomia, organtzat per la Fundació Destí Menorca i cel·lebrat el dia abans. Al foro hi van participar Isabel Muela, ex directora general de Turisme d’Euskadi i directora general de Joya de España; Martí Sabrià, secretri general de la Unió Hostelera Costa Brava Centre; i Antoni Massanés, director general de la Fundació ALICIA; en una mesa de debat sobre Destins Gastronòmics moderada per Antoni Juaneda, secretari de Fra Roger. Així mateix, es va cel·lebrar una segona mesa sobre tendències gastronòmiques, amb José Carlos Capel, Julia Pérez i Mikel López Iturriaga, moderats pere Juanlu Pons, director de l’Institut Mª Àngels Cardona. Finalment, es va fer un taller de creació d’experiències turístiques vinculades a la gastronomia. En els descansos i durant el dinar, es van degustar productes de Menorca.

A aquest enllaç pots veure el reportatge sobre la salsa maonesa que va emetre IB3 Televisió el dissabte dia 15 de novembre al programa PANORAMA IB

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.