Categorías
Actualitat Noticies

Els petits secrets de Don Joan Mercadal, senyor d’Alcaufar Vell

Don Joan Mercadal Pons, senyor d’Alcaufar Vell, mos convida a fer un passeig gastronòmic per la cuina menorquina. Els seus petits secrets, les seues vivències, les persones i els llocs que l’han acompanyat en les seues estades a Alcaufar, l’entorn, la història de la finca i els seus vesins … Tot això dona lloc a un magnífic menú «Els petits secrets de Don Joan Mercadal», que ens permet, no només degustar excelents el·laboracions culinàries amb bon producte de Menorca, sino també conèixer i sentir l’esperit d’Alcaufar i del seu senyor, i viure una experiència que va molt més enllà del gaudi gastronòmic.

El lloc d’Alcaufar Vell, que es va construir durant la dominació musulmana de l’illa, ha estat testimoni de la història de Menorca i de la seua transformació social i política. Don Joan, nascut l’any 1855, ens conta que dels fogons de la casa, i de la ma de na Nina, la seua cuinera, sortíen menjars exquisits, elaborats amb rics o senzills productes, sempre conservant les arrels de la cuina menorquina. Amb el pas del temps, les seues receptes han estat conservades pels bons cuiners que sempre hi ha hagut a Alcaufar Vell, els quals han aportat el seu toc personal.

Seguint els textes que hi ha al menú, cada història dona lloc a un plat, o dit d’unaltra manera, cada plat ens explica una història, un fet, una anècdota, una vivència. Aquest és el passeig per la gastronomia menorquina, aquest és el tresor que podeu trobar a Alcaufar Vell:

1. Fosquets d’estiu. Cóctel Don Joan. 2. Mesurades. Pa amb Oli i embotits. 3. S’Altra Banda. Marisc del Port de Maó. 4. Del fons de la mar. Gamba de Menorca. 5. Caldereta. Caldera de llagosta. 6. S’hort Des Pistatxers. Verduretes amb ou marí. 7. Peix de Sa Cala. Peix d’escata. 8. Des porc ho aprofitam tot. Porcella. 9. Menorca Talaiòtica. Melós de vedella. 10. Toc de flabiol. Sorbet de gin amb llimonada. 11. Ai! Què faria sense tu … Brossat amb raïm. 12. Sempre hi ha un raconet pes dolç. Coca d’ametlla. 13. Pels valents. Formatges. 14. És medicina! Sa copeta de na Nina. 15. Plens però no redons. Cafès i infusions.

Si vols conèixer els petits secrets de Don Joan Mercadal, hauràs d’anar a Alcaufar Vell Hotel & Restaurant

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21