Categorías
Actualitat Noticies

Juan Echanove, a la presentació del llibre Art de la Cuina, a Es Mercadal

El divendres dia 15 d’agost a les 20h, a la plaça de l’esglèsia des Mercadal, en el marc de les Tertúlies d’Estiu, de l’Ajuntament des Mercadal, va tenir lloc la presentació de Art de la Cuina, llibre de cuina menorquina del segle XVIII, de Fra Francesc Roger, amb una intervenció d’Andreu Vidal, editor i autor de l’estudi introductori, i una conferència de l’actor i gastrònom Juan Echanove. L’acte, al que van assistir més de 200 persones, va anar així:

Després de que el batle des Mercadal donés la benvinguda a tots els assistents, i presentés l’acte, Jaume Mascaró, president del Consell Científic de l’IME i del Consell Assessor de l’associació Fra Roger, gastronomía i cultura, va fer una breu intervenció, que va donar peu a Andreu Vidal, editor i autor de l’estudi introductori de Art de la Cuina, a fer la presentació del llibre. Vidal es va mostrar encantat per la «resurrecció» de Fra Roger, va felicitar l’associació pel dinamisme i l’activitat desplegada d’ençà la seua creació ara fa uns 9 mesos, i va glosar la trajectòria del manuscrit que va donar lloc a l’edició del llibre.

Seguidament, Josep Borrás, president de Fra Roger, va fer la presentació del conferenciant, Juan Echanove, glosant no només els seus mèrits d’actor, sino també la faceta de gastrònom d’Echanove, que acumula una larga i rica experiència, derivada de la seua activitat com actor teatral, que el va dur per tots els racons d’Espanya i li va permetre conèixer les cuines de tots els pobles i regions.

Juan Echanove va xerrar de tradició i innovació a la cuina. Deprés de valorar molt positivament tant el contingut del llibre Art de la Cuina com la tasca que duu a terme l’associació, va fer un repàs per alguns dels costums gastronòmics del pais, fent esment a diferents plats i elaboracions, i afirmant que la cuina tradicional s’ha de reconèixer, conservar, cuidar, pero que és necessari mirar cap el futur, evolucionar-la, apostar per la creativitat, arriscar-se, inclús equivocar-se, per tal que la cuina tradicional no mori. Per a Echanove, la gastronomia és una de les activitats o disciplines que més i millor vertebra el territori, integra els diferents pobles entorn a un fet que va molt més enllà de l’ingesta d’aliments, sino que és un valor, un patrimoni, una part de la cultura d’un poble.

En acabar les intervencions, el nostre amic i fundador de Fra Roger, el xef Tomás Cano, de l’Hotel Carlos III Artiem, va oferir un tast gastronòmic als assistents. Una tonyina escabetxada, la recepta núm. 125 de Art de la Cuina, i un gelat de sobrassada, tot bonissim … de fet, en menys d’un quart d’hora s’havien acabat els bocadets.

Finalment, qui va voler acabar el dia amb un bon sopar, va poder gaudir d’un excel·lent menú degustació de cuina tradicional menorquina al preu de 30€, el·laborat pel xef del Restaurant Ca N’Aguedet, Miquel Mariano. Un suquet de carabassonet d’aperitiu, arròs de la terra, caldera de cranc i llagosta, aubergínyes plenes, conill amb figues, ceba farcida de carn, i un postre variat que duia pudin de pinyons, greixera de patata i biscuit d’avelana. Un autèntic luxe!

Notícia 1 Menorca al dia

Notícia 2 Menorca al dia

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21