Categorías
Actualitat Receptes Fra Roger

Altre plat de arròs de altra manera (77), per Núria Bàguena

Núria Bàguena, experta en cuina històrica i especialment del segle XVIII, és una de les persones que més i millor coneix Art de la Cuina, i ha cuinat moltes de les receptes del llibre. Aquí teniu la seua versió de la recepta núm. 77 «Altre plat de arròs de altra manera» … que vagi de gust!

INGREDIENTS (per a 4-5 persones)

400 g d’arròs, 100 g pastanagues,  100 g branca d’api,  10 branques de julivert (les fulles),  2 grans d’all,  60 g de panses Corint,  7 brins safra,  2 clavells d’espècia (claus), un políssim de cada espècia (nou moscada, macís, gingebre, canyella), sal al gust, 800 ml aigua mineral. Les espècies, en la recepta no ens diu quines són, he posat les més comunes de l’època.

ELABORACIÓ:

Renteu l’arròs, fins que l’aigua surti transparent i el deixeu en remull 15-30 minuts. Mentrestant, feu un sofregit amb oli d’oliva, amb la pastanaga i l’api nets i picats. Un cop fet, afegiu-hi l’all i les panses. Un cop inflades les panses afegiu-hi l’all picat, remeneu-ho i afegiu el julivert picat, els clavells d’espècia, el safrà, la resta d’espècies i la sal i remeneu-ho i de seguida poseu-hi l’arròs ben escorregut. Remeneu-ho i aboqueu-hi l’aigua mineral tèbia, feu-ho coure amb foc fort fins que arrenqui el bull, desprès abaixeu el foc i coeu-ho fins que l’arròs estigui cuit al vostre gust.

Aquí voleu saber més sobre Núria Bàguena, aquí teniu l’enllaç a la seua web: Núria Bàguena. I si vos interesa saber què cuinaven i com menjaven al segle XVIII, com son els llibres de cuina i les receptes, i quines son les aportacions d’aquest segle a la cuina, entrau al seu blog Cuina del 18

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21