zoom app vs zoom web install zoom app for windows 11 download us zoom zoom download windos sound not working on zoom windows 10 how do i join a zoom meeting on my pc uf zoom download zoom error code 5003 windows 10 - zoom error code 5003 windows 10
Categorías
Actualitat Noticies Receptes Fra Roger

Video receptes de Art de la Cuina, del segle XVIII a l’actualitat

L’associació Fra Roger, gastronomía i cultura, en la seua tasca de divulgació de l’obra Art de la Cuina, llibre de cuina del segle XVIII, del que n’ès autor Fra Francesc Roger, i de la cultura gastronòmica de Menorca en general, ha iniciat l’elaboració d’una colecció de video receptes del llibre, interpretades i adaptades per part de diversos xefs de Menorca.

Les cinc primeres video receptes, i els corresponents xefs son les següents:

Recepta núm. 127 «Altra salsa de peix de altra manera, de ais i pa torrat» (Tolo Carrasco, cuiner al restaurant Des Port, de Ciutadella)

Recepta núm. 150 «Un plat de ravoles de bacallà» (Joan Bagur, cuiner al restaurant de l’Hotel Rural Morvedra Nou, de Ciutadella)

Recepta núm. 68 «Un capó mig rostit i mig ab sopa» (Oscar Torrens, cuiner al restaurant S’Amarador, al port de Ciutadella)

Recepta núm. 133 Altra guerxera de sardina en el forn ab mel i vinagre (Joan Florit, cuiner al restaurant de l’Hotel Rural Morvedra Nou, de Ciutadella)

Recepta núm. 119 Una juevertada de peix (Joan Bagur, cuiner al restaurant de l’Hotel Rural Morvedra Nou, de Ciutadella)

És ben interessant l’adaptació de la recepta als temps actuals, tant pel que fa als ingredients, com a les tècniques de cocció, que en aquelll temps eren molt més limitades, òbviament. Durant la primera meitat del segle XVIII, que és quan Fra Roger cuinava pels seus companys de convent, no hi havia productes que tenim ara, com patates, per exemple; a més, s’empraven moltes espícies, segurament per a conservar més i millor els aliments. Per tant, els diferents cuiners fan una molt meritòria aportació personal, en alguns casos amb importants dosis d’innovació, fent presentacions novedoses, i en qualsevol cas, adaptant la recepta als temps actuals, posant les mesures necessàries en cada cas, tota vegada que Fra Roger no ho fa en el seu llibre, o ho fa a la seua manera.

L’associació Fra Roger vol agraïr als cuiners la seva dedicació i interès; als restaurants, la seua disposició a col·laborar; a Bodegues Binifadet la seua aportació en producte per als diferents tasts; al Diari Menorca, per posar la seua plataforma digital a disposició del projecte per a una major difusió; i molt especialment a Miquel Mariano, la seua enorme generositat, dedicant moltes hores del seu temps lliure a gravar imatges i a montar els videos … sense ell aquest projecte no hagués estat possible.

Les video receptes es poden veure a l’edició digital del Diari Menorca

Noticia sobre les video receptes a IB3 Notícies

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.