microsoft office professional plus 2010 full version product key freefree 2.5 tonne forklift free cnx player free for windows 10 virtualbox guest additions windows 7 iso free windows 7 home premium 64 bit activation key 2017 free
Categorías
Actualitat Esdeveniments Noticies

LA PROMOCIÓ EXTERIOR, DE LA GASTRONOMIA I EL PRODUCTE DE MENORCA. Declaració de Ses Cuarterades. Manifest i Recomanacions.

Presentació del Manifest i Recomanacions de la «Declaració de Ses Cuarterades». La «Promoció Exterior, de la Gastronomia i el Producto Local de Menorca».

Des de Fra Roger, els dies 9 i 10 de novembre de 2018,  s´organitzaren unes JORNADES DE DEBAT envers “Com crear un Destí Turístic Gastronòmic» i   «La promoció exterior de la Gastronomia i el Producte de Menorca«.

La primera d´elles, tingué lloc el Divendres 9  a l’ Institut Menorquí d’Estudis a Maó, amb la CONFERÈNCIA / COL·LOQUI «Com crear un Destí Turístic Gastronòmic», a càrrec de José Mª de Juan Alonso, expert en aquesta vessant del turisme.

5E0BBF76-EC06-4D9F-A7FA-DDEC56279A9D
Conferència-Col·loqui «Com crear un destí turístic gastronòmic» IME. Novembre 2018.

En el transcurs de la mateixa, Jose María de Juan, recolzat per la seva experiència amb varis projectes, un dels principals,  «Els paisatges de la Serra de Madrid es seuen a la taula«, exposà el valor de la gastronomia com a motivador del turisme experiencial,  sent vital per posar aquests tipus de projectes en marxa, perfilar abans el turista gastronòmic, per preparar l´ oferta i alinear el producte amb el mercat. Es necessari acompanyar el producte gastronòmic de valors universals i d´elements intangibles per convertir-ho en una experiència integral i emotiva en el territori.

Com a segon capítol de les Jornades, que divendres havien tingut un «aperitiu» amb la conferència comentada abans, el Dissabte dia 10 pel matí, a la finca Ses Cuarterades a Alaior, es va celebrar un DEBAT sobre «La Promoció exterior de la Gastronomia i el Producte de Menorca», en el què van participar alguns ponents de fora de l’illa, com José Mª de Juan expert en desenvolupament de destinacions, Miquel Àngel Civera, assessor i partícip del projecte Dénia Ciutat creativa de la gastronomia, Àngela Aguilar, experta en gastro botànica, Koldo Royo, president de l’Associació de Cuiners assentats a les Illes Balears – ASCAIB, i Tomàs Cano, delegat d´aquesta associació a Menorca, Miquel Àngel Payeras, soci director de Chefs(in), i representants del sector de la gastronomia de Menorca (productors, restauradors, administració, experts en comunicació …)

BCD8A5CE-9EB3-49E3-8405-2149B2099653
DEBAT «La Promoció exterior de la Gastronomia i el Producte de Menorca». Ses Cuarterades. Novembre 2018.

Com a resultat d´aquesta segona activitat, el passat dia 9 de febrer, a la mateixa Finca Ses Cuarterades, va tenir lloc la presentació del «Manifest i Recomanacions» sorgit d´aquesta, un document que compta amb un ampli suport d´entitats del sector.

L´acte va comptar amb  la presència, a més del coordinador de les jornades, Antoni Juaneda i alguns membres de Fra Roger, de la Consellera de Promoció Turística, Maite Salord, i el Director Insular d´ aquest departament, Isaac Olives.

El Consell Insular, ja disposa d´aquest document pel seu estudi, i aquest es farà arribar a la vegada a la resta d´administracions locals així com els partits polítics, aprofitant la proximitat de les eleccions, per si algun d´ells vol adherir-se i vol assumir en els seus programes algunes de les propostes realitzades.

Aprofitant l´acte, es va anunciar la participació de Fra Roger al Congres Internacional de Turisme Gastronòmic «FoodTrex-Pamplona» participació que anirà encaminada a parlar de l´experiència de l´entitat gastronòmica i el model participatiu en el que fa feina.

Gran part de les aportacions que farà Menorca en el transcurs d´aquesta Trobada Internacional, estaran directament relacionades amb les conclusions presentades en el marc de la Declaració de Ses Cuarterades.

Accès al document en català

Document "Declaració de Ses Cuarterades"
Document «Declaración de Ses Cuarterades»

Accès al document en castellà

Declaración de "Ses Cuarterades"
Declaración de «Ses Cuarterades»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.