Categorías
Actualitat Esdeveniments Noticies

ViuMenorcaBiosfera. Agricultura Tradicional i Blat de Xeixa.

Visita guiada i tast. ViuMenorcaBiosfera. Agricultura Tradicional i Blat de Xeixa.

Dintre de les activitats de la quarta edició del programa de comunicació «Viu Menorca Biosfera» que promou l’Agència Menorca Reserva de Biosfera, programa mitjançant el qual es pot gaudir de ben a prop dels valors socials, cultural i ambiéntals de Menorca a través d´iniciatives i experiències de sostenibilitat explicades pels seus protagonistes directes, el diumenge 10 de Febrer, des de l´Associació Fra Roger hem col·laborat amb l´activitat que s´ha portat a terme a la Finca La Marcona, baix el nom de «Agricultura Tradicional i Blat de Xeixa».

D3C9AC00-158E-4CCF-8CD4-CECE0A54E1C9.jpeg

L´agricultura amb espècies autòctones minimitza l´impacte humà sobre el medi i els cicles naturals dels ecosistemes, alhora que permet una producció sostenible, saludable i de qualitat. A la Finca de La Marcona, on s´ha desenvolupat aquesta activitat, es regeixen per aquesta filosofia i, entre altres coses, sembren i molen blat de xeixa, un tipus de cereal molt valorat i consumit en temps antic a Menorca.

A més de la seva utilització per fer pa i altres usos, en aquesta ocasió, els assistents han pogut gaudir d´aquest cereal amb un dels plats ancestrals de la cuina menorquina, l´arròs de la terra, tot un símbol de la nostra cuina tradicional, elaborat en aquesta ocasió pel nostre company Miquel Mariano, un gran coneixedor d´aquest plat.

fullsizeoutput_2d99.jpeg

Cal dir, que l´activitat ha comptat amb nombrós públic assistent, que ha donat bona compte de les racions que s´han elaborat per l´ocasió, gaudint d´aquest emblemàtic plat, ben maridat amb ví negre de la terra de les Vinyes Binitord de Menorca.

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.