Categorías
Actualitat Articles Noticies

#Papers #RecercaiDebat «Cinc Temes al voltant de Fra Francesc Roger i Art de la Cuina». Andreu Vidal Mascaró.

Un Llibre, un Personatge, una Associació. Aquestes paraules d´en Jaume Mascaró Pons, resumeixen de forma brillant el que envolta Fra Roger.

#Papers #Recercaidebat #FraRoger #Artdelacuina
#Moments

El passat dissabte dia 28 de juliol, a les 20:30 hores, en l´emblemàtic espai del Pati del Convent de Sant Diego d´Alaior, en col·laboració amb l´Ajuntament d´aquesta localitat, davant un públic nombrós, va tenir lloc la presentació de la publicació numero #03 #Papers #RecercaiDebat que edita l´Institut Menorquí d´Estudis, en aquesta ocasió dedicat a “Cinc Temes al voltant de fra Francesc Roger i Art de la Cuina”. Una publicació elaborada per Andreu Vidal Mascaró, desprès d´una feina incansable i molt acurada, de recerca i investigació al voltant d´aquest personatge i la seva obra #Artdelacuina.

Com molt bé ha definit n´Antoni Juaneda, una de les persones més implicades en la consecució d´aquesta publicació, sens dubte, un dels dies importants per a l´Associació Fra Roger.

L´acte el va iniciar el secretari actual de l´Entitat, Antoni Aguiló, fent una breu presentació de l´Associació als presents, recordant els valors i objectius de la mateixa.

Acte seguit, Jaume Mascaró Pons, va ser l´encarregat de la introducció al acte principal, amb una classe magistral sobre el tema que ens ocupava, no exempta d´unes pinzellades d´humor que el solen caracteritzar, lloant la figura del artífex del quadern, el seu company AndreuVidal.

Posteriorment, arribava el torn de l´autor de l´obra, d´on hem de destacar la gran feina de recerca per donar llum sobre la figura de Fra Francesc Roger i les vicissituds del llibre #ArtdelaCuina. Durant la intervenció va esbrinar els cincs punts dels que està dotada l´obra, acabant la intervenció responent a les preguntes dels assistents.

Antoni Aguiló, Andreu Vidal, Jaume Mascaró. Presentació #Papers #RecercaiDebat

Com a cloenda, no hi podia faltar un #tastgastronòmic, per el que vàrem comptar amb la col·laboració del xef Tomás Cano, actual xef executiu del Royal Son Bou Family Club i persona implicada amb l´Associació des de els inicis de la mateixa, el qual va versionar dues receptes del llibre #ArtdelaCuina, en concret  la 125 que va referència a “Altre plat de peix ab escabetx ab lo peix frit” que en aquest cas va ser tonyina, i la 155 “Un plat de aubergínies farcides” elaborant per aquesta ocasió albergínia, pell cruixent, panko amb all i julivert i el farcit tradicional. Tot això, maridat amb vi blanc de Menorca, de les Bodegues Binifadet.

#TomásCano #TastGastronòmic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La presentació d´aquesta publicació, va tenir continuïtat en el acte celebrat el 5 de setembre en l´Espai Sant Josep de Ciutadella Antiga, amb els mateixos actors, també davant un nombrós públic.

D9C62441-257B-47D6-9AE1-32A5CAE413EB

B9CB0913-E4E3-443D-A2AF-AE6E40E60154En aquesta ocasió, però, el tast gastronòmic va ser a càrrec de na Silvia Anglada, amb una interpretació de les receptes 26 i 205 del llibre Art de la Cuina. Dos plats amb un alt nivell d´elaboració, que han pogut gaudir els assistents al acte.

 

 

 

 

En resum, un èxit de la presentació d´aquest magnífic treball envoltant de la figura de fra Francesc Roger, que segons paraules del mateix AndreuVidal, “el cuiner més il·lustre de la cuina del convent de Sant Francesc de Ciutadella, que saber transmetre tot el seu seny i la seva intel·ligència a la pràctica meravellosa que és l´art culinari. Per la qual cosa, la seva obra, #ArtdelaCuina, és i continuarà sent una obra clàssica, plena d´una saviesa que perdurarà per molt de temps”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21