Categorías
Actualitat Noticies

Les arrels de la cuina menorquina, un nou llibre de cuina de Bep Al·lès

Fa pocs dies ha vist la llum un nou llibre de cuina de l’escriptor i gastrònom Bep Al·lès, «Les arrels de la cuina menorquina. Receptes de cuina antiga», una nova aportació al receptari de la gastronomia de Menorca que el mateix autor presenta així:

«Com bé indica el seu nom, es tracta d’un llibre de cuina menorquina antiga, de la cuina amb arrels de les àvies, on hi trobarem receptes que van des de la cuina senyorial a la cuina més humil, passant per les receptes de les cases benestants i de la pagesia.

Destacar les receptes de cuina senyorial que es cuinaven a les cases nobles dels Squella i dels Saura, o les dels exbatles de Ciutadella a la dècada dels anys 40 i 50 Antoni Gelabert Caules i Josep Al·lès Quintana, a més de les arreplegades per Ramon Cavaller, o les que he anat recollint de grans mestres dels fogons com Josep Borràs, del recordat restaurant Rocamar, i de Miquel Mariano, de ca n’Aguedet. També hi ha receptes de l’Hotel Alfonso III, la Fonda Faner i Ses Set Voltes de Ciutadella. Són 120 receptes de cuina, on no n’hi ha cap de rebosteria ni de pastisseria.

L’índex de capítols està repartit de la següent manera:

– La cuina d’arrels dels nostres majors.
– Sopes, brous, oliaigües i panaderes.
– Albergínies, cebes, carxofes i mongetes.
– De les sopes i calderes de peix.
– La cuina de la llagosta.
– Els arrossos.
– Cuina de vorera.
– La cuina del peix.
– Plats de pasta.
– Les greixeres.
– Les carns d’anyell, vedella i porc.
– Les carns de ploma: Pollastres i capons.
– La cuina dels caçadors de ploma.
– La cuina dels caçadors de pèl.
– Panets, pastelons i bolets.

A cada pàgina hi ha una recepta de cuina, on hi figuren una columna amb els ingredients i una altra amb l’elaboració, el context històric o particularitats de la recepta, i la seva temporada»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21