Categorías
Actualitat Noticies

Demostracions gastronòmiques a l’aula «Antoni Cardona»

El conveni signat a finals de setembre entre Fra Roger i la Cooperativa San Crispín contempla, entre d’altres activitats, la realització de diverses xerrades amb demostració gastronòmica i tast sobre un tema i/o producte, amb periodicitat mensual, a l’aula de cuina “Antoni Cardona”, ubicada al supermercat de la cooperativa al polígon industrial d’Alaior. Els objectius d’aquestes activitats son: divulgar i conèixer les qualitats i propietats del producte i la cuina de Menorca; donar a conèixer els cuiners i la oferta de restauració de Menorca; i donar a conèixer la oferta comercial de San Crispin, i aconseguir socis.

Es duran a terme el tercer divendres dels mesos d’octubre, novembre i desembre de 2017, i de gener, febrer i març de 2018, de 19h a 20h30, i hi assistirà un grup de subscriptors del Diari Menorca, que farà difusió de les diferents sessions, així com socis de San Crispin i de Fra Roger. El públic en general també hi pot assistir, però tindràn preferència els colectius esmentats, per raons òbvies.

Aquest és el calendari i els temes/productes de les sessions pendents, i més avall pots veure la informació i imatges de les sessions ja celebrades:

  • 16 març. Cervessa. Xerrada Vicent Vila, de fabricant de la cervessa artesanal Grahame Pearce. Cuiner (pendent)

EMBUTITS DE MENORCA

El divendres dia 16 de febrrer, a San Crispin, vam xerrar d’embutits de Menorca. Ho va fer en Tian Orfila, propietari d’Embutits Trebalúger que, amb el suport de diverses imatges, va explicdr quins tipus d’embutits es feian a la nostra illa i quines son les seues característiques. Va exposar una mostra molt vistosa i representativa, amb sobrassada, butifarró blanc i negre, carn i xulla, etc. Després, na Lidia Barber, cuinera de l’Hotel Binigaus Vell, va fer un «Arròs melós amb butifarró i carxofes», que tots els assistents van poder tastar, i el van trobar bonissim!

CUINAR AMB MEL DE MENORCA

Divendres dia 19 de gener, la protagonista absoluta a la demostració gastronòmica mensual de l’Aula Antoni Cardona de San Crispin, va ser la mel de Menorca. Amb una sala plena de gent, més de 50 persones, i després de les presentacions, es va projectar el magnífic curtmetratge «Abelles i mel», d’Antoni Salvador, que va explicar el perquè i el cotingut d’aquest film, guanyador del certàmen VideoBosco 2016; l’acompanyava Antoni Anglada, coprotagonista del mateix i productor de mel de Menorca amb la marca Dolçamar, que va contar com és la producció de mel a la nostra illa i algunes curiositats del mon de les abelles.

Tot seguit, na Laura Garriga, cuinera i propietària del restaurant Es Festuc d’Alaior, va cuinar una versió seua de la recepta núm. 19 d’Art de la Cuina de Fra Roger «Un plat de ravoles de moltó», va fer unes pilotes de carn de be amb espícies, clau, menta, julivert i formatge tendre i quan les va tenir fregides, hi va posar per damunt sucre i canyella, i un bon raig de mel; estaven bonissimes. Aquí tens la recepta: Raola de be amb espicies, formatge i mel També va fer un brossat amb anous, i gelatina de mel. Per acompanyar tot açò, Antoni Juaneda va fer mulsum, el vi romà que es fa escalfant el vi i posant-li mel i pebre bo, sorprenent!

REBOSTERIA NADALENCA. Divendres 15 de desembre a les 19h

Amb la proximitat de les festes de Nadal, què millor que dedicar la xerrada i demostració gastronòmica mensual de San Crispín a la rebosteria nadalenca? Per a l’ocasió vam convidar en Lluis Febrer, un pastisser artesà de Ferreries, que va fer torró de la Reina i cuscussó. Ben equipat amb aparells i ingredients, en Lluis va mostrar de forma clara i didàctica com es feia aquest torró tant popular a Menorca, i el no menys popular cuscussó, encara que més a la part de ponent de l’illa, on s’empra a més, per a farcir el capó o una altra tipus de carn, convertint-se així amb un plat molt festiu. En Lluis va dur també una mostra dels productes que fan a la seua pastisseria: mitjes llunes, massapans decorats, amargos, torrons de diversos sabors… moltes de les coses sense gluten, aptes pera celíacs. En acabar, els assistents van poder tastar el toró i el cuscussó, acompanyat d’un moscatell cortesia de la Cooperattiva San Crispin.

HERBES AROMÀTIQUES. Divendres 17 de novembre a les 19h

La segona sessió la vam dedicar a les «Herbes aromàtiques menorquines per a condimentar». En Marc Moll, expert en herbes aromàtiques va xerrar de les aplicacions culinàries, i també de les seues propietats curatives, que a vegades van juntes, en una intervenció ben interessant i sorprenent. I el cuiner Tolo Carrasco, del Grup Recibaria, va fer una «Panadera de peix de roca de Menorca» condimentada amb herbes, deliciosa, que tots els assistents va poder tastar. I a més, hi va haver una petita sorpresa perquè no esteia anunciat, i és que el cuiner havia infusionat oli amb diferents herbes, poguent apreciar així, amb un poc de pa, els diferents aromes de murta, porradell, queixal de vella, romaní, fonoll marí, llengua de passarell, menta aquàtica, frígola, llentrisca, cama roja

CUINAR AMB BOLETS. Divendres 20 d’octubre a les 19h30

A la primera sessió del cicle de xerrades, demostracions gastronòmiques i tast sobre producte de Menorca hi van assistir 60 persones, omplint l’aula Antoni Cardona. Cicerón Mercadal, gerent de Bolets de Menorca, va fer una molt interessant xerrada sobre el cultiu de bolets i les seues aplicacions culinàries i, tot seguit, el cuiner Victor Bayo va elaborar un rubiol farcit de bolets, que els assistents van poder tastar, amb un vi Ferrer de Muntpalau.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21