Categorías
Actualitat Receptes Fra Roger

Un plat (de) escarxofa ab panadera per col·lació (196), per Sonia Sintes

escarxofa ab panadera per colacio 196

La nostra amiga, la bloguera Sonia Sintes, del blog Simfonia al meu rebost, s’endinsa una vegada més a la cuina del convent de Sant Francesc de Ciutadella i ens presenta la seua versió de la recepta núm. 196 de Art de la Cuina: «Un plat (de) escarxofa per col·lació». Així és com mos ho compta i com ho fa…

Com molts de vosaltres sabreu,  Fra Francesc Roger era un frare franciscà que, allà pel segle XVIII, es va dedicar a recollir una sèrie de receptes que ell mateix cuinava al convent de Sant Francesc de Ciutadella. A partir de l’estudi d’aquest manuscrit es va editar el llibre Art de la cuina, una joia tant en el més estricte sentit culinari com en el lingüístic. De recomanada lectura per a tots els amants de la cuina.

Avui m’he decantat per presentar-vos una recepta d’aquest llibre on el seu principal ingredient és la carxofa, una hortalissa de temporada i molt preuada a Menorca.

He emprat els següents ingredients: un parell de porros, sis carxofes, un punyadet de panses (en aquesta ocasió he emprat la varietat Màlaga, per ser més grosses i no tan seques però, si us molesten els pinyolets, podeu emprar altra varietat), un parell de grells d’alls, julivert, oli i sal. Per condimentar-ho he emprat claus, pebre dolç, pebre negre en gra, un poc de comí i uns brins de safrà. També necessitarem unes tallades de pa.

Com ho farem: netejarem totes les verdures, llevarem les fulles exteriors i els tronxos de les carxofes; tallarem els porros en juliana i les carxofes en quatre parts. Posam una paella al foc amb un raig d’oli i començan a sofregir el porro. Afegim la picada d’alls i julivert, i les panses. Li donam unes voltes. A continuació afegirem les carxofes i deixam que cogui, fins que les carxofes estiguin “al dente”. En aquest moment, ho tremparem al nostre gust amb les espícies preparades i li donam un parell de voltes més. Ho servirem calentet damunt les tallades de pa.

Una delicatessen!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21