zoom installer not working windows 10 - none: zoom api get upcoming meetings - none: how to use zoom h5 handy recorder - none: zoom test my audio and video join zoom meeting through browser - none: why is my zoom saying unable to connect
Categorías
Actualitat Noticies

La cuina medieval: història, música i un tast de menjar blanc

Cuina Medieval Jaume Sastre

El dijous dia 12 de maig a les 19h vam fer un viatge a l’Edat Mitjana des de l’hotel Can Faustino, Ciutadella de Menorca. Vam començar la vetlada amb un concert de música del segle XVII, amb els instruments del luthier Alexander Hopskins i la veu de Maria Antonietta Muggianu, que formen el Duo La Galatea. Tot seguit mos vam endinsar a la cuina medieval, amb en Jaume Sastre, doctor en Història, que va explicar com eren els costums i les cuines de l’època; i vam conèixer les receptes de la cuina medieval a Menorca, la cuina jueva, etc, amb Bep Allès, gastrònom i escriptor gastronòmic, i president de l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Balears. En Bep va presentar el seu darrer llibre «La cuina medieval menorquina. La cuina. El menjar blanc. La cuina jueva», que ha fet amb l’esmentat Jaume Sastre.

Cuina Medieval Victor

Després d’aquests parlaments vam donar gust al paladar, provant diverses versions del «menjar blanc», un plat amb molta història que ve de molt enfora i que ha arribat fins els nostres dies com un dolç. Ha preparat tres receptes de menjar blanc en Víctor Corchado, xef del restaurant Agua de Can Faustino. Son aquestes: una sopa amb pollastre esmicolat, espesa, amb canyella i sucre, lligada amb llet, posada dins un tià de terra; una altra sopa de pollastre amb llet d’ametlla aromatitzada amb canyella i llimona i un poquet de sucre, servida en un gotet individual; i finalment, la versió dolça, la que coneixem avui com a postre, amb llet normal i llet d’ametlla, aromatitzada amb llimona rallada i canyella en pols, servida gelificada dins un platet.

Cuina Medieval La Galatea

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.