Categorías
Actualitat Noticies

Cuina saludable, a la Fira de Turisme d’Alaior

Fira Turisme Alaior equip

L’associació Fra Roger ha participat a la Fira de Turisme d’Alaior el diumenge 3 d’abril amb una demostració gastronòmica i tast de cuina saludable, amb producte de Menorca, de l’agricultura ecològica, convidats per l’Ajuntament d’Alaior.

La cuinera (aficionada) Joana Carretero, convençuda practicant de la cuina vegetariana, han fet una cullereta comestible, de farina integral de La Marcona, que hem omplert, primer amb una crema de ceba tendra, salsa romesco i carxofa confitada; i després amb formatge Meloussa de Sa Cooperativa del Camp i melmelada de pebre vermell i pastanaga. Les dues coses han estat boníssimes, i així ho han apreciat els assistents, que ho han pogut tastar. Aquí et pots descarregar les receptes Fira Turisme Alaior receptes pero igualment les posam a continuació:

Culleres comestibles de farina integral La Marcona

Ingredients: 125 ml aigua, 60 ml d’oli, 15 gr de llevat, 350 gr de farina integral 5 i un poc de sal; per aromatitzar-les hi pots posar una culleradeta de romesco, orenga, alfàbrega, farigola … el que més t’agradi.

Elaboració: Barrejar els ingredients fins a aconseguir la pasta, estirar-la amb una aprimadora, tallar-la peces ovalades amb un motllo, fer tires de pasta per al mànec, col·locar la peça ovalada damunt una cullera metàl·lica, posar-hi el mànec, pressionar-ho fins a donar-li la forma desitjada, i enfornar 50 minuts a 150 graus.

Farciments. Les culleretes es poden omplir de moltes coses: saltejat d’espinacs, escalivada, qualsevol paté vegetal (pastanaga, bolets, algues), tot és qüestió d’imaginació i del gust de cadascú. Noltros les hem farcides de crema de calçots (ceba tendra i salsa romesco) amb carxofes; i de melmelada pebre vermell i pastanaga, i formatge de Menorca. Aquí vos explicam com podeu fer els farciments:

Crema de ceba tendra:

Ingredients: 350 gr de ceba tendra, 100 gr de patata, mitja poma ratllada, mitja culleradeta farina i un poquet de llet de civada. Elaboració: Saltejar la ceba i la poma, afegir-hi la farina, remoure uns minuts, posar la llet, i remenar; incorporar-hi la patata prèviament bullida, i triturar.

Crema de romesco:

Ingredients: 250 de tomàtigues escalivades, 5 alls, 2ó 3 nyores, 110 gr de fruits secs (ametlla o avellana), 1 all cru, 200 ml d’oli d’oliva, 40 ml de vinagre, 5 gr de sal i 1 dàtil. Elaboració: escaliveu les tomàtigues i els alls (cuinats al forn a poc a poc, els alls un poc menys de temps), passar pel passa puré les tomàtigues i triturar la resta d’ingredients.

Melmelada de pebre vermell i pastanaga:

Ingredients: 500 gr pebre vermell, 2 pastanagues, 200 gr panela o 100g de xarop d’agrave, el suc d’una llimona i oli d’oliva. Elaboració: tallar el pebre i la pastanaga molt petitó, ofegar (pochar) durant 30 minuts, afegir la panela i el suc de llimona, i deixar 35 minuts més a foc molt lent.

Fira Turisme Alaior culleretes comestibles

També hem comptat amb la participació d’en Tomeu, de S’Hort Ecològic, que ens ha explicat els beneficis del producte de l’agricultura ecològica, i ha duit fruites i verdures amb les que en Ricardo, s’homo de na Joana, ha fet sucs naturals, molt saborosos i saludables, amb poma, taronja, espinacs, pastanaga… Finalment, hem pogut oferir un producte fet a Alaior, de forma artesana, el licor de camamil·la de Licors Biniarbolla

Fira Turisme Alaior xerrant

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21