zoom rooms windows download windows app for zoom download zoom web client zoom download for windows 10 pc zoom meeting join - zoom meeting join
Categorías
Actualitat Noticies

Ets el que menges? Tu què dius, Trinitat Gilbert?

Moltes vegades mos hem fet aquesta pregunta. Ets el que menges? Com influeix l’alimentació en la salut, en la qualitat de vida? Idò, durant aquesta Setmana Santa hem tingut l’ocasió de comptar amb Trinitat Gilbert, que ens ha explicat moltes coses sobre nutrició, alimentació i salut, i ens ha donat algunes respostes. Durant la seua estada a la nostra illa, na Trinitat ha presentat el seu darrer llibre «A la taula i al llit, al primer crit. Guia revolucionària d’hàbits alimentaris infantils saludables», amb diverses xerrades i tallers.

Aquest ha estat el programa d’activitats:

Dimars 22 de març a les 19h, a l’Escola d’Adults de Maó (carrer Sant Joan 10), davant més de 50 assistents, va presentar el llibre «A la taula i al llit, al primer crit. Guia revolucionària d’hàbits alimentaris infantils saludables», i na Rosa Rotger, del blog Tiberis a casa, va fer un taller de formatjades, flaons i crespells, amb farines integrals i ecològiques de La Marcona, i amb bon producte de Menorca (carn, espícies, formatge, brossat i conserva).

EQM presentacio llibre Trinitat  EQM taller formatjades fotograf

Dimecres 23 de març a les 20h, al Cercle Artístic de Ciutadella (plaça des Born 19), també va presentar el llibre «A la taula i al llit, al primer crit. Guia revolucionària d’hàbits alimentaris infantils saludables»; la ponent va ser presentada per la presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, que va explicar com va conèixer a na Trinitat, a través de Twitter, i de com després, en una de les estades de na Trini a Menorca, es van desvirtualitzar. Després de la presentació, es van produïr diverses intervencions del public assistent, que van posar de manifest l’interès que desperta el tema de la nutrició, i concretament el de l’alimantació infantil i els hàbits saludables que convé ensenyar i adoptar.

EQM cercle artistic presentacio

El mateix dimecres, després de l’acte al Cercle Artístic, el xef Felip Llufriu va preparar al Restaurant Mon de Ciutadella (camí Sant Nicolau 4), un menú de proximitat, cuina saludable, amb producte de Menorca, inspirat en les tesis exposades per na Trinitat Gilbert. Aquests van ser els excel·lents plats del menú: pizza cruixent i bunyols de rajada; verdures de temporada amb herbes, flors i crema de formatge; favetes i pèsols, amb gambes i maonesa calenta de taronja; coca fina amb peix de roca escabetxat; peix del dia (gall de Sant Pere) amb salsa de fonoll i poma àcida; cabrit confitat amb espècies; brossat, mel i pinyons; i nispros, taronja i safrà; tot això acompanyat pel vi blanc i el vi negre de Binitord, i un malvasia de Sitges, un petit gest d’agraïment a na Trinitat, que és de per allà.

Menu Mon plats

Dijous 24 de març a les 11h, a la Cooperativa San Crispín (polígon industrial La Trotxa, d’Alaior), es va dur a terme una activitat en familia; Un grup de 10 persones es van plantejar què comprar per a fer uns aperitius saludables, van omplir la senalla al supermercat de la Cooperativa, i van pujar a l’aula Antoni Cardona per a fer, i tastara, uns quants aperitius saludables: broquetes de poma amb tahin i arrebossat d’ametlles; humus de xirivia, tahin i herbes aromàtiques; i nyoquis de patata i mascarpone.

EQM taller san crispin 1

Trinitat Gilbert és llicenciada en Periodisme, i en Filologia Catalana. Forma part de l’equip de la revista web Ets el que menges, de la que és autora de les seccions «Fills feliços» i «El repte». A més, és periodista freelance del diari ARA, ha combinat l’alimentació i les criatures com a guionista a “Eduqueu les criatures”, de Catalunya Ràdio, i “Qui els va parir”, de TV3; també ha dirigit la revista Cuina, ha fet de professora del màster de Comunicació i Periodisme de la UVIC, ha coordinat i dirigit el curs Periodisme gastronòmic a l’Institut d’Educació Contínua de la UPF, i ha fet classes de Periodisme gastronòmic a la UVIC.

Informació apareguda a Menorca al día

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.