Categorías
Actualitat Noticies

La sopa de Nadal de Fra Roger, a Ses Moreres de Maó i a Llucmaçanes

L’any passat la vam fer a la fira de Nadal de Ferreries, i enguany ho vam fer a Maó i a Llucmaçanes. Dissabte dia 5 al carrer de Ses Moreres de Maó, en el marc de la fira de Nadal, i dissabte dia 12 al local sosiosanitari de l’Associació de Veïns de Llucmaçanes, vam fer una demostració gastronòmica i degustació gratuita d’aquesta recepta amb història, que Fra Roger recull al llibre Art de la Cuina, del segle XVIII, la núm. 5 «De la salsa que se acostuma fer per Nadal en los nostros convents»Miquel Mariano, xef de Ca N’Aguedet, i la seua dona Margarita Pons, van ser els encarregats de fer-ne una nova versió.

A Maó, al carrer de Ses Moreres, vam donar a tastar la sopa durant el matí, al carrer, en un got on hi havia un pinxo amb una pilota de bè, una croqueta de pollastre i un tros de congret. Prop de 150 persones la van poder tastar, i va agradar molt. Sorprenia a la gent el toc especiat de la sopa i el gust a fruits secs. Una sopa diferent, un aperitiu original per a qualsevol dels àpats de les festes de Nadal

sopa de Nadal Mao bocant

A Llucmaçanes es va iniciar l’acte amb la presentació per part de Sonia Sintes, de l’Associació de Veïns, i activa col·laboradora de l’associació Fra Roger. Després Antoni Juaneda, secretari de Fra Roger, va explicar com va nèixer l’associació, quines son els seus objectius i les seves activitats, va contar el perquè del nom i va explicar qui era Fra Roger i el llegat que mos va deixar amb aquest manuscrit amb 209 receptes que, a finals dels anys 90 es va convertir el en llibre Art de la Cuina. Tot seguit, Juaneda i Mariano van explicar l’orígen de la Sopa (o salsa) de Nadal i van entablar una conversa tot comentant com era la sopa, referint diverses particularitats de Art de la Cuina, i Miquel Mariano va explicar com havia fer aquesta versió de la recepta. Finalment els assistents (40) van poder tastar la sopa, i la van trobar bonissima.

sopa de Nadal Llucmasanes presentacio

Aquí tens la recepta: Sopa de Nadal recepta Miquel Mariano i Fra Roger

Hi van colaborar l’Ajuntament de Maó, l’Associació de Veïns de Llucmaçanes i la Cooperativa San Crispin

Aquí pots veure la versió de diferents cuiners «De la salsa que se acostuma fer per Nadal en los nostros convents»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21