download latest zoom msi installer zoom app owner country zoom download for vdi join zoom meeting online meeting id - join zoom meeting online meeting id zoom 64 bit download windows 10 join zoom meeting with id & password generator
Categorías
Actualitat Articles

Bunyols de Tots Sants (o bunyols de forat)

Els bunyols són unes postres que a Menorca es solen menjar per la festivitat de Tots Sants. La gent gran explica que antigament la nit abans de la festa era molt típic fer un sopar extraordinari en el què es servien aquestes postres anomenades bunyols de Tots Sants o bunyols de forat. Per altra banda, també diuen que, a principis del segle XIX, els jurats de Maó van prohibir cuinar bunyols perquè l’oli d’oliva era un producte molt exclusiu i car que s’havia de reservar per altres menesters. Els bunyols, per norma general, solen servir-se amb mel o amb sucre, encara que també es molt típic menjar-los amb arrop, carabassat o figat. Els bunyols es poden cuinar amb patata, amb moniato o prescindint de les dues coses. Totes les opcions són vàlides i el resultat serà diferent en cada una d’elles, perquè el moniato és més dolç que la patata.

Ingredients:

1 kg. de farina
4 patates (o monyacos)
50 gr. de llevat
200 gr. de sèu
200 gr. de sucre
6 ous.

Elaboració:

Començam bullint les patates, ben pelades. Amb una mica d’aigua tèbia (que agafam de l’olla de les patates) fonem el llevat i el mesclam amb la farina. Quan les patates estan bullides, les escorrem i les mesclam amb el sucre, el sèu i, en darrer lloc, els ous. Ho ben remenam. Llavors, ho mesclam tot i seguim remenant fins que queda una pasta homogènia que tapam amb un pedaç i deixam tovar (fermentar). Per acabar posam oli dins d’una paella i, quan estigui ben calent, agafam petites porcions de pasta, les foradam pel mig i les fregim fins que estiguin ben dorades.

Bon profit.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.