Categorías
Actualitat Noticies

La Cooperativa San Crispín inaugura l’aula de cuina «Antoni Cardona»

La Cooperativa San Crispin va estrenar el dimecres 21 d’octubre una aula de cuina que ha instal·lat a la seva seu central del Polígon Industrial La Trotxa d’Alaior, en un acte que va commptar amb la presència del president de la San Crispín, Joan Camps, i del president de Fra Roger, el cuiner Josep Borrás, i al que hi van assistir unes 80 persones. L’aula és un espai de més de 200 metres quadrats que s’ha transformat per poder portar a terme cursos, tallers, demostracions i degustacions. Amb l’apadrinament i el recolzament de l’Associació Gastronòmica Fra Roger, l’objectiu d’aquest nou espai és posar en valor el producte local i de proximitat de Menorca com un dels eixos principals amb els que San Crispín porta fent feina, i fer-ho també, a través de la gastronomia.

Aula Antoni Cardona 4

Per la inauguració es va convidar el xef del restaurant Ca Na Pilar des Migjorn, Victor Lidón que, amb la col·laboració del també xef Tomás Cano, va fer una demostració gastronòmica elaborant un «Pop amb cansalada i suc de rostit». Lidón és un dels cuiners més preuats de l’illa, amb una trajectòria que l’ha portat pels fogons de Xavier Pellicer al restaurant Àbac de Barcelona (2 estrelles Michelin), Zafferano de Londres (1 estrella Michelin) i El Racó de Can Fabes (3 estrelles Michelin) on va acabar com a cap de cuina fins al seu tancament. Des d’aquest estiu torna a estar al capdavant del restaurant des Migjorn on va començar fregant plats i ajudant a la cuina.

Aula Antoni Cardona 2   Aula Antoni Cardona 3

AULA DE CUINA «ANTONI CARDONA»

Aquest nou espai de formació s’ha volgut batejar amb el nom del qui va ser primer soci de la Cooperativa San Crispín, Antoni Cardona, com un homenatge a la figura de les persones que van emprendre la decisió d’apostar per un tipus de supermercat diferent fa més de 60 anys. “Estem molt agraïts que hagi acceptat el fet de poder donar nom a aquesta aula amb la que volem que la gent pugui aprendre i apreciar el producte de Menorca a través de la cuina” explica Antoni Aguiló, gerent de San Crispín. “Pretenem que sigui una aula viva, amb tallers, cursos i demostracions periòdiques per totes les edats” afegeix.

En quant a la programació de cursos, el gerent de la Cooperativa, Antoni Aguiló, va anunciar que el primer curs serà a finals de novembre amb l’Associació Amas de Casa d’Alaior que estarà destinat a preparar receptes de nadal. De cara a l’any vinent, l’entitat Chefs(in) ja té previst portar a terme el seu programa de classes per fiets de 7 a 11 anys amb el seu programa Chefs(in) Kids. Per la seua part, l’aula constituirà la “seu gastronòmica” de Fra Roger, on hi realitzarà diverses activitats encaminades a la divulgació i promoció del patrimoni culinari de l’illa i al coneixement del producte de Menorca i la cuina de proximitat.

Aquí tens una crònica, i la recepta del «Pop amb cansalada i suc de rostit», al blog de la Cooperativa San Crispín

Aula San Crispin Antoni Cardona cartell

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21