Categorías
Actualitat Articles

Adolfo Vilafranca i Xavier Mora. 70 anys de gin Xoriguer, entrevista d’Alfons Méndez

Alfons Méndez, membre de l’Institut Menorquí d’Estudis, conclou la sèrie d’atricles sobre «El gin de Menorca, de la llegenda a la història», que hem vingut publicant durant els darrers mesos, amb una entrevista a Adolfo Vilafranca, actual gerent de l’empresa que fabrica el Xoriguer, en la que fa un repàs a la història de l’empresa, els seus predecessors, i comenta l’actualitat i el futur d’aquesta beguda emblemàtica de Menorca. Aquí teniu l’entrevista:

Xavier Mora, gendre de Miquel Pons Justo, el fundador de gin Xoriguer, en va ser el gerent des del 1971 fins que a la seva jubilació, el 2012, passà el relleu a Adolfo Vilafranca, que actualment té 46 anys.

El consum de ginebra està en un bon moment. Afecta aquesta conjuntura favorable a gin Xoriguer?
Evidentment que sí. Sobretot es nota que els consumidors estan més interessats i permet explicar millor què és el gin i la seva diferència amb la ginebra.

I quina és aquesta diferència?
El gin és un producte artesanal, mentre que la majoria de ginebres són fetes de forma industrial. El gin és el simple producte de la destil·lació, que aromatitza l’alcohol amb ginebró. Les grans marques no poden fer-ho així, perquè pel seu volum de producció haurien de tenir una quantitat d’alambins desmesurada i fan una destil·lació del ginebró molt més concentrada, que després dilueixen en fred amb aigua; el resultat no és el mateix i el consumidor ho nota.

Podeu llegir l’entrevista aquí: Adolfo Vilafranca i Xavier Mora. 70 anys de gin Xoriguer

Gin Miquel Pons Justo

Miguel Pons Justo, fundador de les destil·leries Xoriguer l’any 1945

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.