Categorías
Actualitat Noticies

Jornades Gastronòmiques «Menú Km 0»

JGPL tarjeto

Del 7 al 10 de maig de 2015 35 restaurants de Menorca participen a les jornades gastronòmiques de producte local, en les que oferiran un “Menú km 0”, fet amb producte local i de temporada. Aquesta iniciativa forma part del projecte “Valoració del producte de Menorca a través de la gastronomia” de l’associació Fra Roger, finançat pel programa Leader, i es duu a terme amb la col·laboració de les associacions de restauració de PIME, CAEB, ASHOME, Sine Dolore i Sa Cooperativa del Camp de Menorca.

La relació de productes que s’han emprat per a fer els menús lis ha estat facilitada als restaurants per part de l’organització, en base al calendari de productes de Menorca que publica la web Hort i Feina. Per a facilitar el subministrament, els restaurants que vulguin poden fer les comandes dels productes a Sa Cooperativa del Camp, que gestionarà el subministrament. Els restaurants participants han tingut llibertat pel que fa al format dels menús (primers, segons i postres a elegir; menú degustació; plat del dia, etc), i pel que fa al preu.

Aqueste son els MENÚS dels 35 RESTAURANTS:

CIUTADELLAEs Tastet Es Tast de na Silvia Ses Voltes Sant Ignasi SAmarador Pins 46 Oliva Hotel Artiem Audax Cas Ferrer de Sa Font Cafetería Bananas Smoix Agua Hotel Can Faustino Meloussa FERRERIESRias Baixas ES MERCADALTast Moli des Raco Ca NAguedet FORNELLS: Ca Na Marga Cranc Pelut Sa Llagosta Sa Proa Es Mosset de Fornells ES MIGJORNBinigaus Vell SEngolidor ALAIOREs Festuc MAÓPassio Mediterrania Mo Restobar Don Vito Idonium Can Joanet Can Nito La Marina Terra Mirador des Port SANT LLUÍSAlcaufar Vell Binifadet Pan y Vino ES CASTELLHotel Carlos III Nou Siroco

Aquí pots veure els menús en una revista digital: Menús Km 0

Concurs de fotos de plats a Instagram

 

Menu Km 0 Concurs Instagram

En col·laboració amb IgersMenorca, MenorcaMenú i CómeteMenorca, Fra Roger va organitzar un concurs de fotos a Instagram, en el que els participants havíen de publicar a Instagram fotos de plats que formassin part dels menús. En acabar el termini de publicació es va obrir un període de 24 hores per a les votacions per part dels igers, per tal de designar les 3 millors fotos, que obtindrien els 3 magnifics premis del concurs. Es van publicar 47 fotos, de molt bona qualitat en general, i en el procés de votació es van enregistrar 710 vots, amb el següent resultat:

Instagram fotos guanyadores

Primera, Silvia Anglada @silvia_anglada amb 193 vots, que va obtenir com a premi un menú per a dues persones al Restaurant Ca Na Toneta, de Caimari (Mallorca), incloent els bitllets de dues persones més un vehicle amb Iscomar i una nit d’hotel de la cadena Prinsotel; Segona, Fanni Riudavets @avarques amb 121 vots, que va guanyar un dinar o sopar al Restaurant Agua de l’Hotel Can Faustino de Ciutadella; i Tercer, Ivan Khanet @Ivankhanet amb 93 vots, a qui li va tocar una caixa de producte de Menorca donada per Sa Cooperativa del Camp.

IG primer premi CA NA TONETA    IG segon premi AGUA     IG tercer premi SA COOPERATIVA

En col·laboració amb l’Associació de Comerços de Fornells, el diumenge dia 10 vam participar a la festa gastronòmica que havia organitzat l’esmentada associació, per tal de dinamitzar les Jornades Menú Km 0 a Fornells; i ho vam fer amb un show cooking a càrrec del xef David Coca, del restaurant Sa Llagosta de Fornells, que va fer un ceviche amb un déntol de més de 4 quilos, donat per la Confraria de Pescadors de Fornells. El vam acompanyar amb vins, blanc i negre, de Ferrer de Montpalau, de Crispín Mariano.

Festa Gastro Fornells Coca i dentol   Festa Gastro Fornells David Coca ceviche

Per a participar els restaurants van haver demplenar una Fitxa de Participació i enviar-la per email a fraroger@gastronomiamenorquina.com abans del dilluns dia 20 d’abril. A continuació pots veure, i descarregar-te, tant el Full Informatiu de les jornades com la Fitxa de Participació.

Reportatge Setmanari El Iris: JGPL reportatge El Iris

Jornades Gastro Menu Km 0 Full Informatiu

Jornades Gastro Menu Km 0 Fitxa Participacio

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21