zoom meeeting download chinese zoom app zoom 5.4.2 download download zoom ap zoom software download windows
Categorías
Actualitat Noticies

Un menú del segle XVIII al Jardí de Ses Bruixes

El divendres dia 3 d’octubre de 2014 es va celebrar un sopar a l’Hotel Jardí de Ses Bruixes, un menú del segle XVIII, un viatge gastronòmic per la història i per la cuina de Menorca.

L’Ateneu de Maó i l’associació Fra Roger van organitzar un cicle de conferències sobre «Gastronomia històrica o històries de la gastronomia». El cicle va començar el 3 d’octubre, a les 20h, a Ateneu de Maó , amb una conferència de Núria Bàguena, experta en cuina històrica i gran coneixedora del llibre Art de la Cuina de Fra Roger, titulada «Com cuinaven i què menjaven en el segle XVIII»

En acabar la conferència, a l’Hotel Jardí de Ses Bruixes (carrer San Fernando 26, de Maó), es va servir el sopar, amb un menú degustació de cinc receptes del llibre Art de la Cuina, de Fra Roger, el·laborat pel xef Joan Bagur amb la col·laboració d’Oscar Torrens i Pilar, maridat amb vins de Bodegas Binifadet

El magnífic pati interior de l’Hotel Jardí de Ses Bruixes es va preparar per a l’ocasió, la llum tènue, canelobres amb espelmes damunt les taules i música del segle XVIII de fons. Els 35 començals es disposaven a iniciar un viatge gastronòmic a l’època de Fra Roger, a la Menorca de principis del 18.

El sopar va començar amb un tast de pilotes de Fra Roger, de cigrons, de bacallà i de bè, les receptes núms. 17, 150 i 151 del llibre Art de la Cuina. Les tres pilotes van ser molt diferents, i totes bonissimes, sorprenents … fresca la de cigrons, curiosa la de bacallà, ensucrada, i exòtica la de bè, espiciada i amb tocs àrabs, tot maridat amb un escumós rosat. Va seguir a les pilotes una suau i delicada sopa de verdures amb ou escalfat i verduretes, que els assistents van pendre amb un blanc Merluzo. És la recepta núm. 93 de Art de la Cuina «Una sopa de ous». Ara era el torn del peix, un lluç amb salsa verda («Una juavertada de peix», la recepta núm. 119), maridat amb vi blanc Chardonay, a la que Joan Bagur hi va afegir maonesa de juevert i una gelatina de vinagre, i el conjunt va resultar un poc salat. Aquest plat és la prova de que de vegades no és fàcil cuinar una recepta antiga. El plat de carn va ser una delícia, un bè amb fruites, recepta núm. 8 «Altra cuixa de moltó estofada de altra manera». Bè confitat, amb puré de melicotó, peres al vi blanc de Binifadet i salsa de safrà i canyella, que van maridar amb el vi negre Merlos 2006, una exquisitesa. I per endolçar tot això, una de les curiositats del llibre Art de la Cuina, «Altra crema de xacolate», la recepta núm. 106, que Joan Bagur va convertir en una crema de xocolati amb ganache de xocolati blanc i cafè i terra de cacau negre, que acompanyat del vi dolç Muscat va resultar un excel·lent final de sopar.

Una vetlada inoblidable, en la que els plats menjats i el servei, atent i correctíssim, van estar a una gran altura, com ho van estar, per suposat, els cuiners, Joan, Oscar i Pilar.

Sopar Jardi Ses Bruixes

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.