Categorías
Actualitat Articles Noticies

Sant Josep de Ferreries SRM conegut pel seu oli AOVE Coupage MORVEDRA, inicia el seu camí en el sector vitivinicola amb la varietat de raïm Calop Blanc, B.

Visita guiada i tast. ViuMenorcaBiosfera. Agricultura Tradicional i Blat de Xeixa.

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, mitjantçant el BOIB núm 20 de data 14 de febrer de 2019, ha inclòs la varietat Calop Blanc, B. en la categoria de varietats de reïm de vinificació  autoritzades a les Illes Balears.

D´aquesta manera, s´ha tingut en consideració la petició cursada per l´entitat Sant Josep de Ferreries SRM, que ha comptat amb el suport de l´ Associació Vi de Menorca i Fra Roger com a divulgador.

Del lloc Sant Josep de Ferreries, va ser d´on es van treure les mostres per l´expedient de registre de la varietat i de la que s´han empeltat les vinyes de la plantació experimental que trobem en aquest mateix lloc, en el que esperen vinificar l´any 2020.

Sant Josep de Ferreries. Menorca.
Lloc Sant Josep de Ferreries. Menorca

L´Alcover Moll, ja parlava d´aquesta varietat: «classe de raïm gros i molt saborós, apreciat com el millor».

Els antecedents històrics d´aquesta varietat, daten del 1878, segons es despren  del document que podreu consultar en aquest enllaç.

fullsizeoutput_2e44

En definitiva, una molt bona notícia per als amants del vi i del producte local de Menorca, que veu com amb la incorporació d’aquesta nova varietat de raïm, s’amplia l’oferta del sector al nostre entorn.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21