microsoft office professional plus 2016 for windows 10 free free windows 10 pro upgrade cost from home free corel painter 12 serial number and activation code free google home app chromecast windows 10 free windows 10 iso 64 bits pro free
Categorías
Actualitat Articles Esdeveniments Noticies

Diada de les Illes Balears 2019. Col.laboracions amb el Museu de Menorca i el Programa d´Excursions Pùbliques Som Talaiòtics? Viure a Menorca abans i ara.

Col·laboracions amb Actes del Día de les Illes Balears 2019. Activitats amb el Museu de Menorca i el Programa d´Excursions Pùbliques Som Talaiòtics? Viure a Menorca abans i ara.

LA HISTÒRIA QUE ENS UNEIX.

Aquest passat dia 1 de Març, ha sigut un cap de setmana intens per la nostre Associació, en quant a col·laboracions amb actes, per celebrar el Dia de les Illes Balears.

La Història que ens uneix. Museu de Menorca.
1 de Març. Día de les Illes Balears. Museu de Menorca.

El mateix dia 1, amb col·laboració amb el Museu de Menorca, vàrem participar amb les jornades de portes obertes que es celebraven en aquest emblemàtic espai, baix el lema La Història que ens uneix.  Durant la jornada, a les sales permanents vàrem descobrir, acompanyats dels guies del museu, els objectes que ens uneixen amb la resta de les illes.

A partir d´aquests objectes, de la mà del xef Víctor González Bayo, col·laborador de Fra Roger, vàrem oferir un tast de gastronomia històrica, comentada i relacionada cadascun dels plats, amb una d´aquestes peces que hem comentat abans.

El tast gastronòmic, va consistir amb la degustació dels següents plats, maridats perfectament amb vi de Menorca de les bodegues Sa Forana.

– Ratjada fregida seca

– Formatjades de bè

– Albergínies amb sobrassada

– Menjar blanc

La História que ens uneix. Museu de Menorca.
Tast Gastronòmic. Albergínies amb sobrassada.

A la finalització del acte, i com a detall per part del xef, vàrem poder degustar un plat no inclòs inicialment en aquest acte, elaborat amb caragols i bolets, del qual els assistents, al igual que dels altres, vàrem donar bona compta.

La Història que ens uneix. Museu de Menorca.
Tast gastronòmic. Formatjada de be.

EXCURSIÓ AL JACIMENT DEL GALLINER DE MADONA.

 

Posteriorment a aquest dia, en concret el diumenge dia 3, amb motiu de la excursió a peu al jaciment del Galliner de Madona, al terme municipal d´es Migjorn Gran, tindré lloc una degustació comentada de Moretum i Oli de Menorca, com a col·laboració amb el Programa d´excursions públiques Som Talaiòtics? Viure a Menorca abans i ara.

Excursió al jaciment del Galliner de Madona. Es Migjorn Gran.
Tast de Moretum i AOVES verds de Menorca.

Aquesta activitat organitzada conjuntament pel Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca i el GOB, s´emmarca dintre de les activitats per donar a conèixer els jaciments arqueològics de Menorca, a traves d´una excursió a peu i una visita comentada per un arqueòleg, sumant d´ aquesta manera els atractius naturals, l´activitat de caminar i els continguts històrics i culturals, sumant-se en aquest ocasió la vesant gastronòmica.

Excursió al jaciment del Galliner de Madona. Es Migjorn Gran.
Tast d´AOVES de Menorca i Moretum.

 Per la elaboració del Moretum es va comptar amb la col·laboració del cuiner Francesc Aguiló, al mateix temps que Ignacio Sánchez Fuentes, coordinador del Grup d´ Oleïcultura de Menorca, ens va fer una explicació del plat i va conduir la cata de AOVES d´oli de Menorca que vàrem poder tastar en el transcurs d´ aquest mateix acte.

El maridatge en aquesta ocasió, va córrer també amb vins de les bodegues Sa Forana , un vi blanc i un vi negre.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.