join zoom meeting online on laptop zoom meeting join a meeting today download zoom instructions zoom app win 10 install free zoom app for windows 10 - install free zoom app for windows 10 install zoom windows 10 laptop cant download zoom
Categorías
Actualitat Esdeveniments Noticies

“El Ritual Funerari a la Menorca de l´ Època Romana” Un èxit del Museu de Menorca amb la col·laboració de Fra Roger.

Ritual funerari a la Menorca de l´época romana. Història i Gastronomia.

Amb motiu del DIA DELS DIFUNTS, El Museu de Menorca, amb la col·laboració de Fra Roger, organitzà l’activitat “El Ritual Funerari a la Menorca de l´Època Romana”.

Història, Gastronomia i Patrimoni, van confluir durant la jornada, amb l’objectiu de donar a conèixer com eren els enterraments  en  l’època esmentada.

fullsizeoutput_2390
Ritual d´enterrament romà

L’activitat es presentava força interessant, per la singularitat de la mateixa, per quant proposava l’ús dels cinc sentits: l’oïda, la vista, el gust, l’olfacte i el tacte.

A partir dels objectes trobats a la Necròpoli  Romana de Maó, coneguda com MAGONTANA, alguns membres del Museu, varen explicar la transició en els rituals funeraris des de l’època talaiòtica a l’època romana fins quasi be el cristianisme.

Menorca romana
Restes de la Necròpoli Romana de Maò. Magontana. Museu de Menorca.

Un dels elements claus d’aquestes cerimònies eren els banquets funeraris. Per  l’elaboració i introducció de la proposta gastronòmica, es va comptar amb la presència i col·laboració de Nuria Bàguena, qui explicar i comentar al llarg del sopar cada plat i ens va donar a conèixer com eren els àpats funeraris romans.

 

28374866-0730-445D-98BA-C206C0FDC4A4
Nuria Bàguena, autora de la proposta gastronòmica.

Als fogons, per l’elaboració del menú, varen gaudir de la bona feina de Maite Villamala  amb una magnífica execució de la proposta:

  • Olivades romanes o olives negres i verdes.
  • Carbasses a la manera d´Alexandria.
  • Pollastre amb prunes.
  • Pastís de brossat romà.
  • Mulsum (vi amb mel i pebre)
Proposta gastronòmica RITUAL FUNERARI A L´ÈPOCA ROMANA A MENORCA
Proposta gastronòmica, elaborada per Maite Villamala.

Una nit per gaudir de la Història de Menorca i de la gastronomia, en un marc incomparable i únic com és el Museu de Menorca.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.