Categorías
Actualitat Esdeveniments Noticies

Història i Gastronomia en la Nit del Dia de Difunts al Museu de Menorca. “El Ritual Funerari a la Menorca de l´ Època Romana”

Ritual funerari a la Menorca de l´época romana. Història i Gastronomia.

Amb motiu del DIA DELS DIFUNTS, El Museu de Menorca, amb la col·laboració de la nostra Associació, ha organitzat l’activitat “El Ritual Funerari a la Menorca de l´ Època Romana”.

Per preparar aquesta activitat s’han utilitzat diversos recursos: la Història, la Gastronomia i el Patrimoni,  amb l’objectiu de donar a conèixer com eren els enterraments  en  l’època esmentada.

fullsizeoutput_2390
Ritual d´enterrament romà

A partir dels objectes trobats a la Necròpoli  Romana de Maó, coneguda com MAGONTANA, es proposa entrar al món funerari  romà i esbrinar en què consistien els seus rituals.

L’activitat es presenta força interessant, per la singularitat de la mateixa, per quant es proposa l’ús dels cinc sentits a les persones interessades en participar-hi, l’oïda, la vista, el gust, l’olfacte i el tacte.

IMG_0377

Per l’elaboració de la proposta gastronòmica, s’ha comptat amb la participació de Nuria Bàguena, que ens explicarà i comentarà al llarg del sopar cada plat i ens donarà a conèixer com eren els àpats funeraris romans. Als fogons, per l’elaboració del menú, i comptarem amb  Maite Villamala de Baixa Van.

fullsizeoutput_237d
Menú Romà activitat «Ritual Funerari en la Menorca Romana». Museu de Menorca

Una nit per gaudir de la Història de Menorca, de la gastronomia, en un marc incomparable i únic com és el Museu de Menorca.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21