Categorías
Actualitat Noticies

Petits xefs, classes de cuina per a fiets i fietes

El conveni signat a finals de setembre entre Fra Roger i la Cooperativa San Crispín contempla, entre d’altres activitats, la realització de classes de cuina per a fiets i fietes, en un projecte pilot que hem anomenat «Petits xefs». Idò, durant el mes de novembre s’han fet les classes a l’aula “Antoni Cardona” de San Crispin, ubicada al supermercat de la cooperativa al polígon industrial d’Alaior, per a un grup de 12 fiets i fietes d’entre 6 i 12 anys, i l’encarregada d’impartir-les va ser Ague Pons Villalonga, cuinera i bloguera, de Ses cuinetes d’Ague, i fundadora i membre de la junta directiva de Fra Roger, amb la col·laboració de la nostra amiga Juany Fortuny.

Els objectius de l’activitat son:

• Conèixer i valorar la cuina i el producte de Menorca
• Adquirir hàbits saludables pel que fa a l’alimentació
• Fomentar valors com motivació, organització, treball en equip, habilitat, responsabilitat, constància, autocontrol, creativitat
• Disfrutar cuinant, percebre la cuina com una activitat divertida

Les classes es van fer els dies 7, 14, 21 i 28 de novembre de 2017, de 18h a 19h30, i els participants van aprendre cuinant dues receptes del blog de n’Ague Pons cada sessió. A més es va aprofitar per a donar a conèixer als fiets les característiques, propietats i atributs del producte de Menorca, per a que el coneguin i el valorin. El preu va ser de 12€ per sessió, amb un 50% de descompte (6€ per sessió) per a socis o fills dels socis de San Crispín i de Fra Roger, i si es reservaven les 4 classes els preue era de 10€ i de 5€, respectivament.

Els cursos es van clausurar amb sorpresa final (l’alumne més petit feia 6 anys aquell dia, i tots els companys el van felicitar), i amb l’entrega d’un diploma a tots els fiets i fietes assistents, que estaven encantats amb la experiència. Ague Pons va fer una valoració molt positiva: «Les classes han anat molt bé, els fiets han respost perfectament, col·laborant el màxim i aportant idees, amb molt d’interès en el que jo anava explicant i amb ganes d’aprendre. Vaig poder veure com feien feina en equip, molt organitzats i coordinats, i ajudant-se entre ells, desde el més petit fins el major, tots es van tractar amb respecte i apreci. Els pares també han respost molt bé, valorant l’activitat de forma molt positiva. Tots els fiets, i els pares també, han demanat que es torni fer un segon curs»

Aquest és el calendari i les rceptes que es van mostrar i cuinar:

• 7 novembre: ossets casolans
• 14 novembre: burguers de sípia; i puding d’ou amb fruites
• 21 novembre: broquetes de pilotes de pollastre i poma; i pizza de bròquil
• 28 novembre: bocadets de carabassó amb formatge, i pastís de peres

Aquí teniu un video d’una part de la classe:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21