Categorías
Actualitat Noticies

La Nit dels Investigadors: marisqueig i musclos al port de Maó

Fra Roger va participar a la Nit dels Investigadors 2017, a l’Estació d’Investigació (marina) «Jaume Ferrer» de La Mola (Maó), el dilluns dia 25 de setembre.

A les 19h n’Adolf Sintes, membre de la Secció de Ciènces Socials de l’Institut Menorquí d’Estudis i soci i col·laborador de Fra Roger, va fer una interessant xerrada sobre «El marisqueig al port de Maó, ahir i avui», fent un repàs històric a aquesta activitat el port, i mostrant també quina és la realitat actual, fent esment tant a les explotacions com als mariscadors que hi ha hagut durant els darrers anys i els que encara hi fan feina . Aquí pots llegir un complert resum de la seua intervenció: El marisqueig al port de Mao ahir i avui ADOLF SINTES

Tot seguit el cuiner Victor Bayo va fer una demostració gastronòmica de musclos del port de Maó, que havien estat recollits aquell mateix dia, i es van servir amb maonesa diferents sabors (la clàssica, amb tàpres i amb wasabi i soja). Tot açò ho van poder tastar els assistents, maridat amb vi blanc de Binifadet.

La Nit dels Investigadors és una iniciativa de la Direcció General d’Innovació i Recerca, l’Instituto Español de Oceanografía i la Fundació Bit, una jornada de portes obertes amb l’objectiu d’apropar la ciència i la recerca a la societat menorquina d’una manera lúdica i divertida a través d’un contacte directe amb els experts, i en la que es van fer exposicions, monòlegs, jocs interectius… i l’activitat de Fra Roger que, com sempre, combina cultura gastronòmica i experimentació, amb el tast de musclos amb maonesa. El Consell Regulador de la Denominació d’Orígen del Formatge Mahón – Menorca també hi va participar amb un tast de formatges.

En definitiva, una jornada diferent, a un lloc poc conegut i molt especial, un búnker de la Fortaleza de La Mola al port de Maó. A aquest enllaç hi trobareu més informació: Nit dels Investigadors

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21