Categorías
Actualitat Noticies

Swing Brunch per a la Menorca Lindy Exchange

L’associació Jazz Obert Menorca Lindy Hop va organitzar, del 4 al 7 de maig de 2017, la Menorca Lindy Exchange, una «Swing Xalada», en el marc del XIXè Festival Menorca Jazz. Festes amb DJ’S i bandes en directe, cercaviles Dixieland, Tasters, activitats gastronòmiques, turisme actiu, cultural & relax, van conformar el programa d’un llarg cap de setmana que va comptar amb més de 150 participants, molts d’ells vinguts expressament de fora de Menorca.

 

Després de moltíssimes activitats, el final de festa va anar a càrrec de Fra Roger i vam preparar un brunch amb 2 cocktails i 6 plats de receptes menorquines de cuina històrica, del segle XVIII i de principis del segle XIX, i algunes inspirades en les melodies mes culinàries del swing. Amb música swing en directe els assistents van poder gaudir de la cuina feta al moment pel cuiner Toni Taltavull i l’equip del Restaurant Rels de Ciutadella, reforçat amb la inestimable ajuda d’un altre gran cuiner, Victor Bayo; i dels cocktails que va preparar el bartender José Carlos Camps, de Xoriguer, a més de poder degustar i comprar producte de Menorca que va exposar Sa Cooperativa del Camp. El diumenge dia 7 a partir de les 11h el Claustre del Seminari de Ciutadella es va omplir de balladors de swing i bona cuina, en un contrast amb l’entor que va resultar molt especial.

  

Aquest va ser el MENÚ:

Atomic Aperitiu, inspirat en la cançó de Slim Gaillard de 1945, en una versió menorquina, refrescant i a la vegada explosiva
Amanida de rajada escabetxada amb tàpres i vinagreta d’allioli bo deixatat a l’estil de Fra Roger, franciscà del convent de Sant Francesc de Ciutadella que mos va deixar 209 receptes de cuina menorquina del segle XVIII
Raoles de bacallà 1923, amb maonesa de mel. Una recepta del llibre De Re Cibaria, de Pere Ballester, de 1923, amb llimona, canyella, formatge fresc de Menorca i herbes aromàtiques
Lobster roll, amb maonesa de safrà, una versió “bao” de la Fresh Lobster with Mayonnaise que estava al Glass Bottom Dinner del vaixell M.S. Milwaukee durant els anys 30
Bè amb fruites. Una recepta del llibre Art de la Cuina, de Fra Roger, en una versió en forma de sándwich de carn de be amb espècies i puré de fruites
Lemon Pie, un pastís de llimona present al receptari medieval francés al que en el segle XVIII se li incorpora el merengue i després es posa de moda a tota Europa, i passa a les pastisseries i restaurants anglesos i americans; avui en dia, a California, el 15 d’agost és el Lemon Meringue Pie Day
Terrina de brussat de Son Tema, amb figat de Mel i Untis, i terra de carquiñol de Ca’s Sucrer des Mercadal, una el·laboració de Sa Cooperativa del Camp
Swing Cafè. Inspirat en el llibre de Carl Norac que ens introdueix en el mon del jazz, i en un CD amb les veus de Duke Ellington i Ella Fitzgerald; un coctel digestiu amb licor de café que s’inspira en l’Expresso Martini, creat per a la ocasió.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21