Categorías
Actualitat Noticies

Menorca s’adhereix al Pacte de Milà sobre política alimentària

Durant el Ple del mes de gener de 2017 es va aprovar per unanimitat l’adhesió del Consell Insular de Menorca al Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, més conegut com el Pacte de Milà. Els antecedents d’aquest procés es remunten a l’any 2015 amb la Declaració de Mongofra “Gastronomia i producte local” liderada per l’associació gastronòmica i cultural Fra Roger i el projecte Agroxerxa de l’Institut Menorquí d’Estudis, on diverses persones de la societat civil, representants d’entitats ambientals, del sector agrari i pesquer, restauradors i del sector turístic, van mostrar el seu compromís amb el coneixement, la valoració i la difusió del producte i la gastronomia de l’illa. L’any 2016 es posen de manifest els principis del Pacte de Milà, que ofereix un marc perfecte per a treballar en favor de sistemes alimentaris sostenibles, resilients i diversificats, demanda ja expressada, en part, a la Declaració de Mongofra.

Fins a data d’avui, han signat el Pacte un total de 138 ciutats d’arreu del món. En el cas de Menorca s’hi adhereix, per primera vegada, una illa. L’adhesió compromet al Consell Insular a desenvolupar sistemes alimentaris sostenibles, inclusius, resilients, segurs i diversificats, per assegurar una alimentació saludable i accessible per a tota la societat.

Pacte Mila foto roda premsa

Aquí pots descarregar-te la nota de premsa que es va emetre amb motiu de l’adhesió, que inclou un enllaç a la web del Pacte de Milà, i la Declaració de Mongofra: Pacte Milan nota premsa I aquí pots veure la noticia al Diari Menorca

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21