Categorías
Actualitat Receptes Km 0

Tàrtar de carn i xua, tomàtigues i almadroc (Tere Montesinos)

L’any 2017 continua la sèria de video receptes «12 mesos 12 mossos» i la pàgina gastronòmica de Fra Roger al Diari Menorca. Avui, na Tere Montesinos, xef del Restaurant Passió Mediterrània, del port de Maó, mos mostra una original recepta, un «Tàrtar de carn i xua, almadroc, tomàtiga i pa cruixent». Feis-la, o anau a provar-la al Passió Mediterrània, vos sorprendrà! Aquí teniu la recepta:

Ingredients (per a 6 persones):

Carn i xulla de Menorca – 300gr.
• Pa de motllo sense crosta – 225 gr.
• Formatge d’ovella curat – 100 gr.
Tomàtics de pera – 150 gr.
• All confitat – 1 unitat
Julivert fresc
Oli d’oliva verge extra
• Aigua
Orenga
• Pebre negre
• Herbes provençals

Elaboració:

En primer lloc posem la carn i xulla en remull amb aigua freda per espai de 10 minuts, la pelem, la trossegem i la piquem amb picadora o thermomix, fins que quedi molt fina. Seguidament tallem el pa de motllo a daus petits, triturem l’oli amb les herbes provençals i ho ben barregem amb els daus de pa. Llavors ho posem dins del forn, a calor seca, durant 18 minuts a 150º. Per elaborar l’almadroc, tallem el formatge a daus i el triturem en una picadora o thermomix amb oli, aigua, pebre negre i all confitat, fins a obtenir una crema fina. En darrer lloc, pelem i tallem els tomàquets de pera en «concassé». Per muntar aquest plat recomanem utilitzar un motllo rodó que col·locarem en el centre del plat. A la base hi posarem la carn i xua, a sobre el tomàquet tallat en “concassé” amb un raig d’oli d’oliva, llavors el pa torrat i damunt de tot una cullerada d’almadroc.

12m12m Tere Montesinos Tartar carn i xua i almadroc

Curiositat de la recepta: l’almadroc

L’Almadroc és una salsa pròpia de la cuina medieval catalana que ja trobem documentada en el llibre del Sent Soví, un dels receptaris més antics escrits en una llengua diferent del llatí. Aquesta salsa vindria a ser una mena d’allioli elaborat amb formatge que es feia servir per acompanyar tot tipus de carns. Molt probablement aquesta salsa provingui del “moretum”, una emulsió de formatge, all, oli i herbes aromàtiques que els romans preparaven habitualment, i alhora sigui un precedent de la maonesa de Menorca.

Qui fa carn i xua a Menorca i on la pots comprar? Fes clic aquí, a la web Agroxerxa: carn i xua

Aquí tens la pàgina gastronòmica al Diari Menorca, amb la recepta, el curriculum de na Tere Montesinos, la curiositat de l’almadroc, un article sobre la carn i xua i les referències sobre aquest producte a la web Agroxerxa: 12m12m 3 mars Tere Montesinos pagina Diari Menorca

Aquest és el video de la recepta:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21