zoom bulk download cloud recordings zoom blur app download zoom payment app download ultraiso vn zoom download zoom installer full zoom download for windows 10 64 bit pc download zoom windows 10 for pc cloud-zoom.css download
Categorías
Actualitat Noticies

Menorca, territori convidat al concurs de la gamba roja de Dènia

En el decurs del viatge d’intercanvi que un grup de membres de Fra Roger van fer a la ciutat de Dènia l’octubre passat, entre moltes altres coses els menorquins van conèixer de primera ma les característiques del Concurs Internacional de cuina creativa de la Gamba Roja. En una reunió amb el batlle de Dènia, es va plantejar la possibilitat que Menorca assistís a l’esdeveniment com a territori convidat, fora de concurs, i la proposta va tenir la resposta positiva per part del batlle de Dènia Vicent Grimalt. Així que, un grup de membres de Fra Roger, integrat per Antoni Juaneda, Pep Pelfort, Toni Taltavull i Marc Pallicer van viatjar a Dènia els dies 27 i 28 de febrer.

Denia CdT presentacio Fra Roger

El dilluns dia 27, al Centre de Desenvolupament Turisme de Dènia, davant un grup d’alumnes i representants de l’Associació d’Hoteleria i Turisme de la Marina Alta i de l’Ajuntament de Dènia, Antoni Juaneda va presentar l’associació Fra Roger, Pep Pelfort va exposar els arguments que avalen l’orígen menorquí de la salsa maonesa, i el cuiner Toni Taltavull, del restaurant Rels, va elaborar un plat de gamba amb taronja, la recepta núm. 145 de Art de la Cuina de Fra Roger. Taltavull, que fa uns anys va fer dos periods d’stage al restaurant de Quique Dacosta, li va donar el seu toc personal incorporant una maonesa de taronja al plat al que Fra Roger hi posava suc de taronja després de fregir les gambes. Un plat molt apropiat per a la ocasió perquè, a part d’emprar la gamba vermella com a element central del plat, hi aportarà els tocs cítrics de la taronja (un producte molt present a la zona de llevant) en forma de mahonesa, un dels icones de la gastronomia de Menorca.

Denia Toni Taltavull cuinant Denia gamba amb maonesa taronja

Aprofitant la visita al centre, el grup de Fra Roger va mantenir una reunió amb el director Pepe Vidal i el coordinador tècnic Evarist Miralles, per a conèixer de primera ma el model formatiu que estan desenvolupant a la Comunitat Valenciana amb notable èxit.

Després de la visita al CdT, el grup va visitar la Fundació Todolí Citrus, a la localitat de Palmera, el projecte personal del critic d’Art Vicent Todolí, i van recòrrer l’hort que compta amb prop de 400 varietats de cítrics plantats, la concentració més important del món. Pep Pelfort va aprofundir així en les seues recerques sobre les varietats de cítrics que es troben a Menorca, i les relacions que pugui tenir també aquest tema amb la comarca de la Marina Alta. L’experiència va concloure amb un excel·lent menú degustació de plats elaborats amb diferents citrics al Restaurant Gloriamar.

Denia visita Fundacio Todoli

Dimars dia 28 es va celebrar el Concurs Internacional de Cuina Creativa amb Gamba Roja de Dènia, un esdeveniment que arribava a la seua 6a edició, i que està apadrinat pel cuiner Quique Dacosta, que compta amb 3 estrelles Michelín al seu restaurant de Dènia. A les 10h els vuit cuiners finalistes (seleccionats d’entre els més de 100 que s’havien presentat), van començar a elaborar els seus plats, dins el mercat municipal, que estava abarrotat i animadissim. Damunt les 13h el jurat, presidit pel crític gastronòmic José Carlos Capel, va emetre el seu veredicte, proclament com a guanyador el cuiner Antonio Villaescusa, del Restaurant Maestral d’Alacant, que va fer «Gamba roja de Dènia amb bleda i gaspatxo mariner torrat».

Denia concurs gamba roja

Des de Fra Roger s’han mostrat molt agraïts amb l’Ajuntament de Dènia pel tracte rebut, i per l’oportunitat de conèixer i aprendre de diverses accions que s’estan duent a terme a la Marina Alta en matèria de turisme, gastronomia i formació. El secretari de Fra Roger, Antoni Juaneda, en nom del president Josep Borrás, va convidar el batlle de Dènia, Vicent Grimalt, a visitar Menorca, juntament amb una representació del sector de la gastronomia de la comarca, per a conèixer la nostra cultura culinària i aprofundir en l’intercanvi de coneixements i experiències entre els dos territoris.

Mitjans de comunicació: Diari Menorca informació prèvia

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.