Categorías
Actualitat Noticies

Intercanvi cultural i gastronòmic entre Eivissa i Menorca

En el marc del Dia de les Illes Balears, l’associació Fra Roger va promoure un intercanvi cultural i gastronòmic entre Eivissa i Menorca.

El dimecres dia 1 de març a les 12h a l’Ajuntament de Sant Joan de Labritja (Eivissa), l’historiador ciutadallenc Marc Pallicer va pronunciar la conferència sobre «Els corsarisme a Menorca i la seua alimentació» i a continuació, el cuiner Toni Taltavull, de Rels Restaurant (Ciutadella) va fer una demostració gastronòmica amb tast posterior de uns «Bunyols de bacallà amb maonesa de formatge», tota vegada que el bacallà era un menjar comú a bord de les naus corsàries; a més, és una recepta inspirada en les raoles de bacallà que hi ha a Art de la Cuina de Fra Roger. L’acte va comptar amb una notable assistència, omplint-se la sala d’activitats, i hi van ser presents l’alcalde de Sant Joan, la vicepresidenta del Consell d’Eivissa i diversos regidors. Tots ells van coincidir en lo interessant que va ser la xerrada, i lo bons que estaven els bunyols.

Dia Illes Balears Sant Joan Marc Pallicer Dia Illes Balears Sant Joan Toni Taltavull

El divendres dia 3 de març a les 19h a l’Ajuntament des Castell (Menorca), el cuiner eivissenc Pere Tur, del restaurant Sa Nansa, va xerrar sobre cuina històrica i tradicional d’Eivissa, i després ell mateix va fer una demostració gastronòmica i tast d’un «Sofrit pagès», un dels plats tradicionals de la cuina eivissenca, un plat festiu de la pagesia. El migdia, del mateix divendres, Pere Tur i Toni Taltavull van cuiner un «Bullit de peix amb el seu arròs a banda», al Restaurant de Ciutadella.

Dia Illes Balears Es Castell conferencia Dia Illes Balears Es Castell sofrit pages Dia Illes Balears Rels bullit peix

Els dos actes van ser gratuits i oberts al públic, organitzats per Fra Roger i l’empresa Tres Serveis Culturals, amb la col·laboració del Consell Insular de Menorca, el Govern de les Illes Balears, la Fundació Baleària, i els ajuntaments de Sant Joan de Labritja i des Castell.

Mitjans de comunicació: pàgina al Diari Menorca Dia Illes Balears pagina Diari Menorca , video de la notícia a IB3 Televisió i video de la notícia a la Televisió d’Eivissa i Formentera:

Aquest és el cartell de l’intercanvi:

Confe Demo Tast cartell

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21