Categorías
Actualitat Noticies

Secció «Fra Roger» de llibres de cuina, a la Biblioteca des Mercadal

Biblioteca Fra Roger entrega llibres

El Batlle des Mercadal, Xisco Ametller, el Conseller de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca, Miquel Àngel Maria, i el President de l’Associació Fra Roger gastronomia i cultura, Josep Borràs, van signar el 13 de desembre de 2016 un conveni de col·laboració per a creació d’una Secció Gastronòmica a la Biblioteca pública des Mercadal, i per a la cessió de llibres a aquesta biblioteca per part de Fra Roger. I uns dies després, el president de Fra Roger va fer entrega al batlle del primer lot de llibres, 25 exemplars propietat de l’entitat gastronòmica que havia adquirit o rebut en donació.

L’Ajuntament des Mercadal disposa d’una biblioteca pública, que té un centre d’interès dedicat a la cuina i la gastronomia; el Consell és el coordinador i gestor de la Xarxa de Biblioteques de Menorca (a la que hi ha Biblioteca des Mercadal); i Fra Roger és una entitat cultural i gastronòmica que reb i/o adquireix llibres i publicacions sobre gastronomia i que, a més, vol fomentar la donació de llibres i publicacions de cuina entre la població.

En virtut d’aquest conveni, a mesura que Fra Roger vagi rebent o adquirint llibres i publicacions, els cedirà a l’Ajuntament i el Consell, per tal que siguin dipositats en un lloc visible i adient de la Biblioteca des Mercadal, que es denominarà “Secció Gastronòmica Fra Roger”; a més, Fra Roger fomentarà entre els seus membres, amics i seguidors, la cessió de fons bibliogràfics de temàtica gastronòmica al Consell, per a incorporar-los també a la biblioteca. Per la seua part, el Consell i l’Ajuntament es comprometen a salvaguardar l’esmentat fons, donar-li el mateix tractament que la resta del fons de la biblioteca, i a fer-ne difusió a través dels canals habituals de la Xarxa de Biblioteques de Menorca. L’Ajuntament, a més, destinarà un exemplar dels llibres que adquireixi de temàtica gastronòmica a la secció Fra Roger.

Les tres entitats podran organitzar a la mateixa biblioteca (o a qualsevol altre indret adient, com per exemple a fires), activitats de divulgació d’aquests fons bibliogràfics, com ara conferències, presentacions, demostracions gastronòmiques, etc, per tal de fomentar el coneixement del patrimoni culinari de Menorca i la cuina en general.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21