Categorías
Actualitat Noticies

Propostes de Fra Roger a la Fundació Foment del Turisme

Propostes de Fra Roger al Pla Acció 2016 – 2017 de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, debatudes i aprovades per la junta directiva de l’associació Fra Roger, gastronomia i cultura en la reunió de dia 5 de setembre de 2016, celebrada a la Casa del Rector de Santa Maria de Maó.

Amb caràcter general, i tot i que no sigui matèria pròpia de la nostra associació, es fan aquests dos suggeriments:

– Per a la promoció turística entenem que ja està superada la segmentació per mercats emissors o nacionalitats, i que de cada vegada més, el turista o viatger es pot segmentar per preferències, gustos, aficions, etc.
– Creim que tan important com la promoció cap a l’exterior, és fer accions i un seguiment per a que l’experiència del turista a Menorca sigui satisfactòria i, sobretot, que respongui a les expectatives creades.

I en relació a la matèria gastronòmica, pròpia de la nostra associació, feim aquestes vuit propostes, suggeriments, peticions o comentaris:

1. Pla estratègic de difusió de la salsa maonesa: jornades, concursos, publicacions, documentals, mailing, accions a fires turístiques, etc; a títol indicatiu: recuperació del concurs de salsa maonesa Ramon Cavaller; acord amb les patronals de bars i restaurants, PIME i CAEB, per tal que als establiments associats, en tost de les olives -que a Menorca no en tenim- hi hagi un petit morter amb lactonesa o maonesa feta amb ou pasteuritzat; donar a conèixer els acords de Mongofre sobre l’origen de la salsa; elaboració amb una marca a nivell nacional de maonesa d’un plat, i fer accions per a a crear notícia; cap de setmana de vermut, on els establiments col·laboradors elaborarien tapes amb o acompanyades de salsa maonesa, i per beure vermut o altres.

2. Assistència a fires especialitzades, forums gastronòmics i organització d’esdeveniments gastronòmics fora de Menorca relacionats amb la maonesa, amb cuina i producte de Menorca

3. Jornades i Fires gastronòmiques de producte de la mar a Menorca; a títol indicatiu: GAMBA (Ciutadella): Fira i mostra gastronòmica de la gamba vermella de Ciutadella o de Menorca. Agermanament amb Dènia, i Jornades gastronòmiques entre Menorca-Dènia i Sóller, per exemple, a més de Palamós; RAJADA (Es Castell): Fira i mostra, a més de jornades de gastronomia de la rajada i el peix de bastina. Difussió d’aquest tipus de peix i les seves elaboracions; MUSCLOS (Maó): Fira i mostra, a més de jornades de gastronomia del musclo del port de Maó. Diffusió i elaboracions. Complementar-ho amb altres tipus de marisc com les ortigues de mar i les escopinyes gravades; LLAGOSTA (Fornells): Fira i mostra gastronòmica de la llagosta. Difusió i elaboracions; JORNADES DEL PEIX I DEL MARISC (tota Menorca): Una setmana dedicada al peix i al marisc de Menorca, amb menús tradicionals als restaurants, promocions a les places del peix i peixateries, show ccoking als mercats amb peixos de menor sortida, recuperació del receptari tradicional, tot fomentant la recuperació del costum d’anar a plaça o a comprar peix fresc de Menorca. Gran fritada de peix a les poblacions amb port: Ciutadella, es Castell, Fornells i Maó, acompanyada d’una nit d’havaneres amb diferents grups.

4. Recursos audiovisuals sobre gastronomia; no es disposa de video especific.

5. Liníes de producte turístic: Menorca Natural, Cultural (Rutes Gastronòmiques), Mediterrània, Slow (Comida Slow, Productores Km 0), Convention Bureau, filming; en quina situació es troba la Comissió de Producte Gastronòmic? Reforçar els temes gastronòmics; la web menorca.es està molt desactualitzada… Hi ha una proposta surgida del Foro Menorca Illa del Rei, de crear un portal gastronòmic, que agregui totes les informacions en aquest sentit. Que es facilitin als membres de l’assemblea les dades d’activitat a web i xarxes socials

6. Museu de la gastronomia i el producte de Menorca: Cercar un espai en desús per part de l’Administració per a convertir-lo en Museu de la Gastronomia i el Producte de Menorca. Podria ser amb fons de l’impost de turisme sostenible. Allà, de manera interactiva es podria fer una passetjada pels inicis, orígens i evolució de la mateixa. Apartats dedicats a la salsa maonesa, a Fra Roger, a la cuina marinera, a la del la pagesia, a la senyorial. Pantalles amb receptes, videos, etc. El museu podria estar dotat també amb una àula per a demostracions, impartir cursos, conferències etc. (a Catalunya hi ha una iniciativa molt avançada de creació d’un Museu de la Cuina Catalana, i han contactat amb Fra Roger per a establir vincles, a més de formar-ne part amb la cuina menorquina).

7. Agenda d’esdeveniments unificada

8. Que hi hagi una acció coordinada/transversal entre els departaments del Consell

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21