Categorías
Actualitat Articles Receptes Km 0

12 mesos 12 mosos, febrer: rotllets farcits de perdiu amb col

Dani Mora Rotllet perdiu amb col

La recepta del mes de febrer, de la serie “12 mesos, 12 mossos”, ret homenatge a la cuina la caça, rica i saborosala, també a Menorca. Una magnífica perdiu, juntament amb altres productes de l’illa i de temporada, és lo que ha emprat el xef Dani Mora, del Restaurant Sa Pedrera des Pujol, de Torret (Sant Lluis), per a fer uns rotllets farcits de perdiu amb col. Aquí tens els ingredients, i la manera de fer-la:

Ingredients (per a 4 persones):

Fent clic damunt l’ingredient trobaràs tota la informació sobre el producte al portal Agroxerxa

• 1 perdiu (arreglada)
• 1/2 col (tipus milà o rissada)
• 1 ceba blanca
• 2 grans d’all
• Una punta de sobrassada
• Una punta de cansalada
• Un grapat de panses
• Un grapat de pinyons
• 100 ml. d’oli d’oliva
• 8 làmines de pasta de rotllets.
Sal, pebre negre i farigola.

Elaboració:

En una cassola, amb l’oli d’oliva, sofregim la perdiu que, prèviament, haurem ben salpebrat. Quan estigui ben daurada la reservem. En el mateix oli hi tirem la ceba picada fina i els alls. Llavors hi incorporem la cansalada, la sobrassada i, en darrer lloc, la col trincada. Quan la col estigui lleugerament cuinada, hi incorporem la perdiu, les panses, els pinyons i la farigola i ho mullem amb aigua. Ho tapem i ho deixem coure a foc molt lent fins que la perdiu estigui ben tendra. Arribat aquest moment, salem la perdiu i triem la carn. Llavors, escorrem la col i recuperem el caldo resultant. Mesclem la col amb la carn i ho deixem refredar. Formem els rotllets, com si fossin a l’estil “de primavera”, i els introduïm en el forn a 200º, amb un poc d’oli. Quan els rotllets estiguin lleugerament daurats els podrem servir, acompanyats amb el suc de la cocció.

Aquesta recepta, juntament amb un article sobre la caça a Menorca i un cicle de conferències que tenim programat, son protagonistes de la pàgina gastronòmica del mes de febrer que Fra Roger té al Diari Menorca; aquí la pots veure i descarregar-te-la: Pagina Gastro Diari Menorca febrer 2016 i a continuació, pots veure el video, amb tots els passos per a fer el plat:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21