Categorías
Actualitat Articles

Llambregada d’Andalusia, per Adolf Sintes

Llambregada Andalusia oliveres

Adolf Sintes, autor del llibre «Trulls i tafones. La producció d’oli a Menorca», i gran coneixedor d’aquesta activitat recuperada recentment a la nostra illa, va voler eixamplar els seus coneixements sobre el món de l’oliva i de l’oli i va viatjar a Andalusia, i ens va deixar tres articles que va publicar a la seua secció «Entre els plec de la memòria» del Diari Menorca. Pel seu interès, i per l’aportació que suposen al coneixement de la cultura de l’oli en general, i a Menorca, els publicam en aquest post. Vos deixam el primer paràgraf de cada article, i el document descarregable.

«De motius per a visitar Andalusia n’hi ha tants com preferències tengui cada viatger. En el cas de na Joana i meu una motivació especial de la recent incursió per terres del sud peninsular ha estat conèixer la seua potent cultura olivarera. Tanmateix no ens hem pogut sotstreure a l’encís del seu ric patrimoni històric, arqutectònic, culinari i humà en definitiva…»

Entre els plecs de la memòria. Llambregada d’Andalusia (1) Llambregada Andalusia 1

El pes d’Andalusia en la producció d’oli d’oliva és innegable. Si entre els segles II aC i II dC passava davant les costes de Menorca la ruta marítima que dela Bètica portava a la Roma Imperial les grans ànfores d’oli semi enterrades en arena, avui en dia l’aportació olivarera andalusa representa més del 40% de la producció mundial…»

Entre els plecs de la memòria. Llambregada d’Andalusia (2) Llambregada Andalusia 2

Dijous passat donàvem uns primers apunts sobre tafones i olivarers andalusos, avui mirarem d’extreure tot el suc a unes recomanacions bàsiques a partir de les experiències viscudes…»

Entre els plecs de la memòria. Llambregada d’Andalusia (3) Llambregada Andalusia 3

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21