Categorías
Actualitat Noticies

Gastronomia, cultura i concurs d’aubergínies, a benefici de l’Associació Contra el Càncer

Concurs Auberginies palanganes

El divendres 7 d’agost, a la plaça des Pins de Ciutadella, es va cel·lebrar una trobada cultural i degustació gastronòmica, que va incloure un concurs d’aubergínies i carabassonets plens a la menorquina, tot organitzat per la junta local de Ciutadella de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, i amb la col·laboració de l’associació Fra Roger, i diverses empreses i entitats de la ciutat.

A la jornada hi va assistir moltíssima gent (unes 2.000 persones van passar per la plaça des Pins) i hi va haver de tot: música en directe (Mariàngels Gornés, grup Llambre, i el trio Arrels de Menorca, etc), projecció de videos, i de fotografíes antigues de Menorca, i sobretot, degustació de coques (dolces i salades), panets amb sobrassada, panets dolços, pastissets, embutits, crespells … i aubergínies i carabassonets. L’associació contra el càncer havia fet una crida a la població per tal que aportéssin les seues el·laboracions, i la resposta, tant de particulars com d’empreses, va ser espectacular, demostrant una vegada més, l’esperit solidari del poble de Ciutadella.

Un dels plats forts va ser el concurs d’aubergínies i carabassonets. S’hi van presentar 19 concursants, demostrant tots ells un gran nivell. que va fer difícil la decissió del jurat, que estava format per Andoni Sarriegi (crític gastronòmic, autor del blog de cuina Ajonegro); Bep Al·lès, gastrònom i autor de diversos llibres sobre cuina tradicional de Menorca; i Antoni Juaneda, secretari de Fra Roger i propietari de la web gastronòmica Cómete Menorca.

La majoria de les aubergínies (i carabassonets) estaven fets al modo tradicional, amb la polpa i el sofrit, etc, però també n’hi havia amb gambes, amb peix, amb carn, i aubergínies «de pobre» (llàmines fetes al forn amb pa rallat i herbes). El jurat va valorar el punt de cocció (tant del farciment com de la «barca»), el sabor i la presentació. Al final es va produïr un triple empat al primer lloc, que es va haver de decidir a sorts.

Concurs Auberginies jurat

El resultat va ser una magnífica jornada, amb gastronomia, música, tradicions, bon ambient i molts solidaritat, recaptant fons per a la lluita contra el càncer. L’any que vé s’ha de repetir!

Concurs Auberginies AECC Ciuta cartell

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21